Ικανοποίηση και ευχαριστίες του Κ. Ο. Ε. για την απόφαση Φάμελλου

0

Με μεγάλη ικανοποίηση χαιρετίζουμε την σημερινή ανάρτηση στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (αρ. 4361/13.12.2017) της Υπουργικής Απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμμελου (αρ. 161996/3003), η οποία προβλέπει πέραν από την διεξαγωγή Αγώνων Κυνηγετικών Ικανοτήτων Σκύλων Δεικτών εγγεγραμμένων στα Ελληνικά Γενεαλόγια του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος που ίσχυε μέχρι σήμερα από 20/04/1999 (Φ.Ε.Κ. 423/1999 – με την με αρ. 91613/1073 απόφαση του τότε Υπουργού Γεωργίας) επιπροσθέτως και την διεξαγωγή Αγώνων Κυνηγετικών Ικανοτήτων Σκύλων Ιχνηλατών, Ελληνικών Φυλών Σκύλων Λαγωνικών καθώς και Σκύλων Επαναφοράς, Έρευνας και Νερού.

Ο ΚΟΕ από το φθινόπωρο του 2016 σε συνεργασία με τους αναγνωρισμένους από αυτόν Ομίλους Δεικτών και Ιχνηλατών, με έμπειρους εκπροσώπους των Κυνηγετικών Οργανώσεων και της Κ.Σ.Ε., με νομικούς, επιστημονικούς συνεργάτες του χώρου, Κριτές των φυλών αυτών, έγκριτους Δημοσιογράφους και άτομα που γνωρίζουν πολύ καλά τα θέματα αυτά και τους οποίους Ευχαριστούμε Θερμά για την συμβολή τους, συνέταξε δύο μελετημένες εισηγήσεις που αφορούσαν αιτήματα αλλαγών ορισμένων Κανονισμών διεξαγωγής των ΑΚΙ Δεικτών, καθώς και την επίσπευση της Υπουργικής Απόφασης που θα έθετε σε ισχύ το Νόμο για τους ΑΚΙ Ιχνηλατών. Στην πορεία, με τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων και μετά από συνεχείς και επίμονες προσπάθειες και οι δύο εισηγήσεις συμπεριλήφθηκαν σε ένα επιμελημένο προσχέδιο, συμπεριλαμβάνοντας στη πορεία, τον Κρητικό Λαγωνικό και τους Σκύλους Επαναφοράς, Έρευνας και Νερού, που κατατέθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Φάμμελος, έδειξε ότι είναι άνθρωπος που σκύβει πάνω στα προβλήματα και κράτησε το λόγο του και δείχνοντας αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση, έδωσε λύση σε μία χρονίζουσα καθυστέρηση της συγκεκριμένης ΥΑ. Ο ΚΟΕ εγγυάται τη σωστή και άρτια διεξαγωγή των ΑΚΙ, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που τους διέπει.

Πέραν της εναρμόνισης, η απόφαση αυτή στηρίζει την οργανωμένη Κυνοφιλία και την Επιλεκτική Αναπαραγωγή -που είναι Σκοποί του Κ.Ο.Ε.- όλων των Φυλών αυτών που αναφέρονται στην ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, αλλά θα βοηθήσει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και βελτίωση όλων των Φυλών της Ομάδας 6 (Ιχνηλάτες), ειδικά δε στην Διεθνή προβολή του “εργασιακού προτύπου” της εθνικής μας Φυλής (Ελληνικού Ιχνηλάτη, ήδη αναγνωρισμένου από την F.C.I.). Πέραν αυτών η απόφαση θα έχει ουσιαστικότατη συμβολή στην προβολή και Διεθνή Αναγνώριση της Ελληνικής Φυλής του Κρητικού Λαγωνικού. Οι Φυλές αυτές μέχρι σήμερα παρέμεναν σε αγωνιστική αφάνεια, όπως και η διεθνής τους προβολή.

Ένα σημείο που χρήζει Διευκρινίσης ελπίζουμε οτι θα τακτοποιηθεί σύντομα.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε πέραν των παραπάνω αναφερόμενων, όσους με τις ενέργειές τους προς τον αρμόδιο Υπουργό, συνέβαλλαν τα μέγιστα στη σημαντικότατη αυτή απόφαση, που εναρμονίζει την χώρα μας με τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, όπως αυτά ορίζονται από την Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία-F.C.I., σχετικά με τους Διεθνείς Αγώνες Κυνηγετικών Ικανοτήτων. Για τον λόγο αυτό, συγχαίρουμε ξεχωριστά τον Όμιλο Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη που αυτονόητα πρωτοστάτησε, ειδικότερα όμως τον Πρόεδρό του Φώτη Πεσιλή, που γνωρίζουμε καλά τις άοκνες και μακροχρόνιες προσπάθειές του, καθώς και τον Πρόεδρο του Ο.Κ.Α.Δ.Ε. Δημήτρη Γκουζούνα, που συνεργάστηκε όπως κάνει πάντα, προσφέροντας πολύτιμη γνώση και ουσιαστικό χρόνο σε επανειλημμένες συναντήσεις με φορείς για την επίτευξη του στόχου.

Ελπίζουμε ότι δεν παραλείψαμε να ευχαριστήσουμε, κάποιον ή, κάποιους που έπαιξαν ρόλο στην συντονισμένη αυτή προσπάθεια.

Οι αιτούντες Όμιλοι που υπάγονται στον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος και που συνυπέγραψαν τις προτάσεις αυτές, είναι οι εξής:

ΚΥΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και

📌 ΔΕΙΚΤΕΣ
🔹Όμιλος Κυνοφίλων Αγγλικών Δεικτών Ελλάδος
🔹Όμιλος Επανιέλ Μπρετόν Ελλάδος
🔹Όμιλος Γερμανικού Κοντότριχου Δείκτη Ελλάδος
🔹Όμιλος Γερμανικού Σκληρότριχου Δείκτη Ελλάδος

📌 ΙΧΗΛΑΤΕΣ
🔹Όμιλος Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη
🔹Όμιλος Φίλων Ιστριακών Ιχνηλατών Ελλάδος
🔹Όμιλος Ελβετικών Ιχνηλατών Ελλάδος

📌 ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟΙ
🔹Κυνοφιλικός Όμιλος Τρικάλων
🔹Όμιλος Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Νομού Ηλείας
🔹Κυνοφιλικός Όμιλος Έβρου
🔹Κυνοφιλικός Όμιλος Αιτωλοακαρνανίας
🔹Κυνοφιλικός Όμιλος Αχαΐας
🔹Κυνοφιλικός Όμιλος Καρδίτσας
🔹Όμιλος Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Νομού Κορινθίας
🔹Κυνοφιλικός Όμιλος Λάρισας
🔹Κυνοφιλικός Όμιλος Βορ. Προαστίων
🔹Όμιλος Κυνόφιλων Κορινθίας
🔹Κυνοφιλικός Όμιλος Μυτιλήνης
🔹Κυνοφιλικός Όμιλος Κομοτηνής
🔹Κυνοφιλικός Όμιλος Ιωαννίνων
🔹Κυνοφιλικός Όμιλος Λαμίας
🔹Κυνοφιλικός Όμιλος Μεσσηνίας
🔹Κυνοφιλικός Όμιλος Λήμνου
🔹Κυνοφιλικός Όμιλος Πρέβεζας
🔹Κυνοφιλικός Όμιλος Θεσσαλονίκης
🔹Όμιλος Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Αχαΐας
🔹Κυνοφιλικός Όμιλος Ν. Ηλείας
🔹Όμιλος Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Ν. Ηλείας
🔹Κυνοφιλικός Όμιλος Φωκίδος
🔹Κυνοφιλικός Όμιλος Κορινθίας
🔹Κυνοφιλικός Όμιλος Κομοτηνής

Κύριε Υπουργέ και σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την ικανοποίηση των Κυνοφιλικών αιτημάτων αρκετών χρόνων και σας συγχαίρουμε για το ευρύ πνεύμα, την ικανότητα και την διάθεση να εναρμονίσετε την χώρα μας στο Τομέα σας, με τα Ευρωπαϊκά Ισχύοντα.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων