Ένωση θυμάτων άγριων ζώων. Η συζήτηση πρέπει να αρχίσει.

0

Την 1η Σεπτεμβρίου 2016, στην Ιταλία, η Ντανιέλλα Μαρτορέλλα, μια νεαρή γυναίκα και νεαρή μητέρα, έχασε πρόωρα τη ζωή της, μετά από δύο ημέρες κώματος, λόγω ενός αυτοκινητιστικού ατυχήματος , το οποίο συνέβη λόγω της ξαφνικής διέλευσης ενός αγριόχοιρου.

Το δυστύχημα συνέβη στις 06.30 π.μ. της 30ής Αυγούστου 2016 όταν η Ντανιέλλα και μια συνάδελφός της επέστρεφαν στα σπίτια τους. Η Ντανιέλλα άφησε δύο μικρά παιδιά, την οικογένειά της και πολλούς φίλους.

Η απώλειά της με αυτό τον τρόπο δεν έγινε αποδεκτή. Οι δικοί της άνθρωποι και οι φίλοι της για να την κρατήσουν ζωντανή στη μνήμη τους ίδρυσαν την Ένωση Θυμάτων Αγρίων Ζώων (ASSOCIAZIONE VITTIME ANIMALI SELVATICI – Avas “Daniela Martorella” )

Η Ένωση αυτή στοχεύει στη διάδοση, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, των υφιστάμενων κανονισμών για τη διαχείριση της άγριας πανίδας. Έχει επίσης σκοπό να υποστηρίζει και να βοηθά τα θύματα και τους συγγενείς των θυμάτων, στην περίπτωση ζημιών που προκαλούνται από άγρια ​​ζώα, είτε πρόκειται για βλάβη σε άτομα και νομικά πρόσωπα, σε καλλιέργειες, στα μέσα, μέσω συμβουλών και τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων, όπως γεωπόνοι, βιομηχανικοί εμπειρογνώμονες, δικηγόροι, ψυχίατροι και δικηγόροι, οι οποίοι θα προσφέρουν τεχνική συμβολή από κάθε άποψη στα θύματα και τις οικογένειές τους.

Μήπως πλέον είναι ανάγκη και στην Ελλάδα να δημιουργηθεί μια ανάλογη δράση; Αγρότες που χάνουν τις σοδειές τους από αγριογούρουνα, κτηνοτρόφοι που χάνουν τα ζώα τους από αρκούδες, κυνηγοί που χάνουν τα κυνηγόσκυλα από τους λύκους, τραυματισμοί από τροχαία και τόσα άλλα θέματα που προκύπτουν.  Η συζήτηση πρέπει να αρχίσει.

e-a

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων