Απαγόρευση θήρας σε περιοχές των Σαπών Ροδόπης

0

Απαγορεύτηκε το κυνήγι, όλων των θηρεύσιµων ειδών, για χρονικό διάστηµα πέντε (5) ετών, έως και τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου 2024-2025, σε έκταση εµβαδού 1.425.253,06 τ.µ., που βρίσκεται στην περιοχή “Αναδασώσεις βορείως οικισµού Παλιννοστούντων Σαπών» του ∆ήµου Μαρωνείας-Σαπών Π.Ε. Ροδόπης , η περίµετρος της οποίας έκτασης καταγράφεται περιγραφικά ως εξής:

Με σηµείο έναρξης την αρχή του δασικού δρόµου, που οδηγεί από τον ασφαλτόδροµο, που υφίσταται στο βορειοανατολικό άκρο του οικισµού των Παλιννοστούντων Σαπών, προς τη δασική θέση «Μεταλλεία», κινείται αρχικά µε ανατολική κατεύθυνση, για περίπου 100 µ., επί του εν λόγω δασικού δρόµου, µέχρι τη διασταύρωση αυτού µε χωµάτινη οδό, που κινείται εντός των αναδασώσεων. Από εκεί µε βόρεια κατεύθυνση, κινείται για περίπου 340 µ. επί της εν λόγω χωµάτινης οδού και ακολούθως, σε ανώνυµο ρέµα, για περίπου 260 µ., µέχρι τη διασταύρωση αυτού µε υφιστάµενο δασικό δρόµο στη ράχη «Οχιάς».
Από εκεί, αρχικά µε ανατολική κατεύθυνση, κινείται επί του εν λόγω δασικού δρόµου, για περίπου 420 µ. και µετά, µε βόρεια κατεύθυνση, σε ανώνυµο ρέµα για περίπου 220 µ., µέχρι τη συµβολή αυτού µε µεγαλύτερο ρέµα (ρέµα «Μαγαράδων»). Από το σηµείο αυτό, ακολουθεί το εν λόγω ρέµα, µε ανατολική – βορειοανατολική κατεύθυνση, για περίπου 560 µ., µέχρι το σηµείο που αυτό συναντά το δασικό δρόµο, που διέρχεται από τις αναδασώσεις (δασικός δρόµος Αγίου ∆ηµητρίου προς Ασηµένιο), στη θέση «Άγιος ∆ηµήτριος».
Από το σηµείο αυτό κινείται πλέον, µε βόρεια – βορειοδυτική κατεύθυνση για περίπου 760 µ., επί του προαναφερόµενου δασικού δρόµου, µέχρι το σηµείο που αυτός διασταυρώνεται µε χωµάτινη οδό (τµήµα αντιπυρικής ζώνης), που κινείται εντός των αναδασώσεων.
Στη συνέχεια, κινείται µε κατεύθυνση δυτική επί της εν λόγω χωµάτινης οδού, για περίπου 860 µ., µέχρι το σηµείο διασταύρωσης αυτής µε υφιστάµενη αντιπυρική ζώνη και ακολούθως, επί της εν λόγω αντιπυρικής ζώνης, µε κατεύθυνση νοτιοδυτική για περίπου 560 µ., µέχρι το σηµείο που η αντιπυρική ζώνη συναντά αγροτικό δρόµο στη θέση «Παλιά Σκουπίδια».
Ακολούθως, κινείται επί της αγροτικής οδού, µε κατεύθυνση αρχικά νοτιοδυτική και στο τέλος νότια, για περίπου 940 µ., όπου και καταλήγει στο βορειοδυτικό άκρο του οικισµού των Παλιννοστούντων και διασταυρώνεται µε υφιστάµενο ασφαλτόδροµο. Από εκεί ακολουθεί µε ανατολική κατεύθυνση τον ασφαλτόδροµο, που υφίσταται στη βόρεια πλευρά του οικισµού των Παλιννοστούντων και τον διαχωρίζει από τις αναδασώσεις και συγχρόνως αποτελεί το νότιο όριο της καµένης έκτασης δάσους, για περίπου 1.000 µ., µέχρι το σηµείο διασταύρωσης αυτού, µε το δασικό δρόµο προς τη δασική θέση «Μεταλλεία», όπου και έχει τοποθετηθεί το σηµείο έναρξης.

Κατά τα λοιπά ισχύει η αριθ. 10317/20/4-8-2020 (Α∆Α: ΩΣΗΩΟΡ1Υ-Τ1Ζ) e-a απόφαση της ∆/νσης ∆ασών Ροδόπης, µε θέµα «∆ασική Ρυθµιστική ∆ιάταξη θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2020 – 2021».
Η ισχύς της παρούσης απαγορευτικής διάταξης αρχίζει από της δηµοσιεύσεώς της και µέχρι τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου 2024-2025.
Οι παραβάτες της παρούσας διατάξεως, τιµωρούνται σύµφωνα µε τις διατάξεις των ∆ασικών Νόµων, ∆ιαταγµάτων και εκδοθέντων διοικητικών πράξεων, δηλαδή τις διατάξεις του άρθρου 287 του Ν.∆. 86/89, του άρθρου 16 του Ν.∆. 996/1971, του άρθρου 12 του Ν. 177/1975, του άρθρου 9 της αριθ. 414985/1985 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπως αυτές ισχύουν.
Την εφαρµογή της διατάξεως αυτής, αναθέτουµε στα όργανα της ∆ασικής Υπηρεσίας, της Οµοσπονδιακής Θηροφυλακής και τους φύλακες θήρας των Κυνηγετικών Συλλόγων, της Ελληνικής Αστυνοµίας και σε κάθε φιλόνοµο και φιλοπρόοδο πολίτη

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων