“Κυνηγεσία & Κυνοφιλία”

0

Νέο τεύχος “Κυνηγεσία & Κυνοφιλία” την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου σε όλα τα περίπτερα της χώρας!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οι κυνηγοί σε απόγνωση
Δύο μήνες συμπληρώνονται χωρίς κυνήγι μέσα στην καρδιά του χειμώνα.

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Τα καπριά του Γενάρη
Σήμερα, με την καρδιά μαύρη από την ανοησία της κυβέρνησης να μην επιτρέψει ακόμα μία φορά την μετακίνηση των κυνηγών έστω και εντός νομού, το μυαλό μου γυρίζει σε όμορφες στιγμές από το παρελθόν.

Η γουρουνοπαρέα του μήνα
Η παρέα της Παραβόλας
Αυτόν τον μήνα η Κυνηγεσία & Κυνοφιλία μας συστήνει την παρέα του κ. Χρήστου Μπαρδάκη από την Παραβόλα Αιτωλοακαρνανίας.

Γουρουνόσκυλα κόντρα στο θάνατο
Γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν έχουν καμία ελπίδα να σταθούν στα ίσια απέναντι στα θηρία που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Μία λάθος κίνηση, ένα βήμα παραπάνω, μία κακή συγκυρία θα κοστίσει την ίδια τους τη ζωή. Kι όμως, κάθε φορά, βρίσκονται εκεί έξω έτοιμα να θυσιαστούν. Ο ψυχισμός των «γουρουνόσκυλων» είναι μοναδικός, υπέρτατος και άξιος θαυμασμού.

ΚΥΝΗΓΙ
Στα πόστα «υποδοχής μεταναστών»…
Το ημερολόγιο δείχνει 29 Νοέμβρη, το εορτολόγιο γράφει πως γιορτάζουν οι Φαίδρες, και ενώ αισίως ξημερώνει Κυριακή, τα «φαιδρά» ελέω πανδημίας και κ. Χαρδαλιά συνεχίζονται… Ουσιαστικά με τις πέρδικες «σχολάσαμε», με τις μπεκάτσες πήγε περίπατο ο «πλουσιότερος» μήνας, κι όσο για τα υπόλοιπα, πάλι καλά που προλάβαμε λίγες μέρες στα μπασίματα…

Οι φάσσες ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ
Λαχανιασμένος φτάνεις επιτέλους σε εκείνο το πεσμένο κούτσουρο, που έχει στηρίξει σε τόσα καρτέρια το κορμί σου και κοιτάς το μεγάλο άνοιγμα ευθεία μπροστά από τις δύο μεγάλες βελανιδιές.

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
Η εξέλιξη του κυνηγετικού σκύλου μέσω της κυνοφιλίας
Τις τελευταίες δύο-τρεις δεκαετίες και παρά το γεγονός, ότι η κυνοφιλία αναπτύχθηκε με πολύ γοργούς ρυθμούς, παρατηρήθηκε το παράδοξο φαινόμενο της μείωσης των κυνηγών και ιδιαιτέρως των νέων.

Τα τρία στάδια επικοινωνίας μύτης-μυαλού
Το δίδυμο μύτης-μυαλού έχει αποτελέσει διαχρονικά αντικείμενο σοβαρού κυνοφιλικού προβληματισμού.

ΜΠΕΚΑΤΣΑ
Εντυπωσιακή μεταβολή στους κυνηγότοπους
Ο Νοέμβρης «κατέβασε» μπεκάτσες…
Με το που μπαίνει χειμώνας ρε φιλαράκια, η ψυχή πεταρίζει από ανυπομονησία και το μυαλό με φούριες ταξιδεύει σε όλα τα μπεκατσοτόπια της οικουμένης. Βλέπω στα ονείρατα μέρη που δεν έχω πάει ποτέ, όμως μου φαίνονται γνώριμα και γεμάτα βελουδομάτες. Είναι περίοδος που δεν με χωράει ο τόπος, και μέρες που στον ύπνο και στον ξύπνιο νιώθω πάντα φευγάτος…

Οι κανόνες του… παιχνιδιού
Πώς πρέπει να φερμάρει το μπεκατσόσκυλο; Πώς πρέπει να ποντάρει και πώς να ανεβάζει την αναθυμίαση; Το θήραμα είναι αυτό που θέτει τους κανόνες. Ο σκύλος για να είναι αποτελεσματικός, οφείλει να τους κατανοήσει…

ΤΣΙΧΛΑ
Στον αστερισμό της τσίχλας
Ο Γενάρης, η καρδιά του χειμώνα, είναι ο μήνας της τσίχλας. Τα γυμνά δέντρα, η πρωινή παγωνιά, το λασπωμένο χώμα, η μυρωδιά του καμμένου ξύλου, όλα μαζί συνωμοτούν και δίνουν το σύνθημα για το κυνήγι της.

ΛΑΓΟΣ
«Αυτιάδες» στις γιδόστρατες...
Αμάν κάναμε ώσπου να πάρει χάραμα, και με τον νταλγκά του Κοσμά να ακούει κλαρίνα, λίγο ακόμα θέλανε οι δυό τους να πιάσουν και τον τσάμικο… Φτάνοντας με άγρια σκοτάδια στον κυνηγότοπο, υποθέσαμε πως δύο πράγματα είχαν συμβεί. Ή λάθος ώρα ξεκινήσαμε, ή το γκάζι πατήθηκε περισσότερο…

Να μην πάει… στράφι η φετινή κουτσοχρονιά
Ουδέν κακόν αμιγές καλού; Θα δείξει! Το «κόκκινο» στις μετακινήσεις, λόγω των μέτρων κατά του κορωναϊού, μπορεί να αποδειχτεί ευεργετικό για τους λαγοκυνηγούς, την επόμενη χρονιά. Ωστόσο, χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις…

Γιατί οι αλεπούδες είναι ο βασικός εχθρός του λαγού
Κρέμασαν τα όπλα οι κυνηγοί -ελέω των μέτρων κατά του κορωνοϊού- και το 1/3 των λαγών που θα θηρεύονταν, έμεινε για να δώσει μία τονωτική ένεση στους πληθυσμούς της επόμενης χρονιάς! «Χαράς ευαγγέλια» θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς με μία πρώτη… ανάγνωση.

ΟΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
BENELLI RAFFAELLO 500 ANNIVERSARY
Κόσμημα για… ανδρικά χέρια
Όσοι νομίζουν ότι τα κοσμήματα είναι μόνο γυναικεία υπόθεση κάνουν λάθος…

Το βάρος του όπλου
Το βάρος του όπλου είναι ένα από τα βασικότερα κριτήρια για την επιλογή του κυνηγετικού μας εργαλείου.

H ανάκρουση του όπλου
Για κάθε δράση υπάρχει μία ίση και αντίθετη αντίδραση. Aυτός είναι ένας από τους νόμους της φυσικής. Αυτό σημαίνει ότι η ορμή της αντίδρασης ενός κυνηγετικού όπλου, θα ισούται ακριβώς με την ορμή των αερίων που παράγονται από την καύση της πυρίτιδας.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων