lefteris.k wrote:
παιδια εχει κανεις καμια καλη συνταγη για πρασινια?? [/URL] Uploaded with ImageShack.usΣε κατσαρόλα που χωράει το παπί και σε ύψος, βάζεις 3/4 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο να κάψει. Αλατοπιπερώνεις το παπί (εγώ βάζω και λίγη μουστάρδα σκόνη στο αλατοπίπερο) Στο λάδι τσιγαρίζεις 3-4 μεσαία κρεμμύδια. Όταν χρυσίσουν τα βγάζεις και τσιγαρίζεις καλά το παπί (στο ίδιο λάδι). Ξαναρίχνεις μέσα τα κρεμμύδια, 1-2 φύλλα δάφνη, ξύσμα 1/2 φλούδας πορτοκαλιού , ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί μπρούσκο (καλό), αλάτι, πιπέρι. Αν δε σκεπάζεται το παπί συμπληρώνεις ζεστό νερό μέχρι να το σκεπάσει σχεδόν. Το παπί με το στήθος κάτω. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνεις τη φωτιά, ίσα να βράζει, σκεπάζεις την κατσαρόλα και βλέπεις μισή ταινία για μια ώρα. Μετά τουμπάρεις το παπί – στήθος πάνω – ξεσκεπάζεις 1/4 την κατσαρόλα και βλέπεις την υπόλοιπη ταινία. Όταν τελειώσει η ταινία δυναμώνεις ΛΙΓΟ τη φωτιά, προσέχοντας να μην το κάψεις -δλδ το γυρνάς κάθε τόσο, ώσπου να εξατμιστεί το νερό και να δέσει η σάλτσα. Η σάλτσα έχει δέσει όταν είναι ομοιόμορφη, δλδ δε μπορείς να ξεχωρίσεις το λάδι απ” το νερό. Παράλληλα δοκιμάζεις και αν χρειάζεται κι” άλλο αλάτι ή πιπέρι. Συνοδεύεται με ριζάκι ή τηγανιτή πατάτα.
ΤΟ ΠΑΠΙ ΒΡΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ? Κ Η ΣΑΛΤΣΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ,ΜΥΡΩΔΙΚΑ, ΛΑΔΙ Κ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΣΑΚΙ ΜΑΣ? ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΦΤΑΞΕΙ ΠΟΤΕ ΕΤΣΙ Κ ΛΕΩ ΝΑ ΣΕ ΤΙΜΗΣΩ… 😀