Αντρεα πολυ σωστα αναφερεις οτι η θερμοκρασια και ο χρονος παραμονης παιζουν πολυ σημαντικο ρολο. Απο οσα εχω διαβασει η θερμοκρασια πρεπει να ειναι οσο τo δυνατον κοντα στο σημειο τηξης (μαλιστα αναφερουν 5-10 F διαφορα δηλαδη πολυ λιγοτερο απο 10 C). Για τον χρονο παραμονης γραφουν οτι και να τα αφησεις παραπανω απο μια ωρα δεν εχεις ουσιαστικα κανενα ωφελος, δηλαδη στην μια ωρα θα καταφερεις να πιασεις την μεγιστη σκληροτητα. Οσο για το αν θα πρεπει να μην “κουνηθουν” την στιγμη που βγαινουν απο τον φουρνο ετσι ωστε να μην παραμορφωθουν δεν το εχω ψαξει διεξοδικα αλλα εχω την εντυπωση οτι δεν θα παραμορφωνονται τοσο ευκολα.
Φιλε λιουφκα δεν θα σου προτεινα να τα ψυξεις σε λαδι. Το εχω κανει και μετα επλενα τα σκαγια για τρια μερονυχτα το λαδι δεν καταφερα να το βγαλω από πανω τους. Επισης εκανα την βλακεια να τα βαλω και στην ΜΕΚ. Εκει να δεις τριψιμο μετα. Όπως εγραψα το καλυτερο ειναι παγωμενο νερο. Εξαλου εμας μας ενδιαφερει η αποτομη αλλαγη θερμοκρασιας και όχι τοσο το μεσο.
Κωστα ηταν χαρα μου που μπορεσα να συνεισφερω εστω και λιγο στο σεμιναριο. Ηθελα και γω από καιρο να το γραψω αλλα δεν ειχα χρονο. Τα αλλα όπως ειπες και εσυ αφου κατοχυρωθει η πατεντα.