ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΚΑΓΙΩΝ

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 16 έως 20 (από 20 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    24/08/2010
    Αρ. μηνυμάτων:
    281
    tomaso στις #432613

    Αντρεα πολυ σωστα αναφερεις οτι η θερμοκρασια και ο χρονος παραμονης παιζουν πολυ σημαντικο ρολο. Απο οσα εχω διαβασει η θερμοκρασια πρεπει να ειναι οσο τo δυνατον κοντα στο σημειο τηξης (μαλιστα αναφερουν 5-10 F διαφορα δηλαδη πολυ λιγοτερο απο 10 C). Για τον χρονο παραμονης γραφουν οτι και να τα αφησεις παραπανω απο μια ωρα δεν εχεις ουσιαστικα κανενα ωφελος, δηλαδη στην μια ωρα θα καταφερεις να πιασεις την μεγιστη σκληροτητα. Οσο για το αν θα πρεπει να μην “κουνηθουν” την στιγμη που βγαινουν απο τον φουρνο ετσι ωστε να μην παραμορφωθουν δεν το εχω ψαξει διεξοδικα αλλα εχω την εντυπωση οτι δεν θα παραμορφωνονται τοσο ευκολα.

    Φιλε λιουφκα δεν θα σου προτεινα  να τα ψυξεις σε λαδι. Το εχω κανει και μετα επλενα τα σκαγια για τρια μερονυχτα το λαδι δεν καταφερα να το βγαλω από πανω τους. Επισης εκανα την βλακεια να τα βαλω και στην ΜΕΚ. Εκει να δεις τριψιμο μετα. Όπως εγραψα το καλυτερο ειναι παγωμενο νερο. Εξαλου εμας μας ενδιαφερει η αποτομη αλλαγη θερμοκρασιας και όχι τοσο το μεσο.

    Κωστα ηταν χαρα μου που μπορεσα να συνεισφερω εστω και λιγο στο σεμιναριο. Ηθελα και γω από καιρο να το γραψω αλλα δεν ειχα χρονο. Τα αλλα όπως ειπες και εσυ αφου κατοχυρωθει η πατεντα.


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    16/07/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    168
    andreas78 στις #432616

    Θωμά, πρεπει να πάθεις για να μάθεις, ούτε που μου πέρασε απο το μυαλό τι  θα προκαλεί το λάδι μετα!!!!!!Oh Really?

    Για το νερό το παγωμένο δεν είμαι σίγουρος. Μετα την επεξεργασία τους τα μέτρησες και είχαν την ίδια περίμετρο και βάρος με πριν???

    Διορθωστε με αν κανω λάθος αλλα με το νερό, αφαιρουσαμε την επιφανειακή σκλήρυνση, τωρα αν το παγωμένο κάνει άλλη δουλειά δεν ξέρω.

    Για το θεμα της θερμοκρασίας, δεν είμαι σίγουρος και μάλλον μπορει να εχω λάθος, κάθε φορά που έκανα κάτι τέτοιο σε εξαρτήματα έκανα ότι έλεγε το βιβλιαράκι, δεν θυμάμε να έγραφε τα σημεία τάξης των μετάλλων.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    24/08/2010
    Αρ. μηνυμάτων:
    281
    tomaso στις #432619

    η διαμετρος δεν αλλαζει. Εκει που μπορει να εχεις διαφορα ειναι στο βαρος. στα δικα μου εχω παρατηρησει οτι ειναι λιγο πιο ελαφρια απ’οτι του εμποριου,στο ιδιο παντα νουμερο σκαγιων. Σιγουρα Αντρεα μιας  και τετοια ειναι η δουλεια σου ξερεις πολλα πραγματα πανω στο αντικειμενο. Ομως εδω δεν μιλαμε για επιφανειακη σκληρυνση αλλα για σκληρυνση σε ολη τη μαζα, κατι το οποιο γινεται μονο στο συγκεκριμενο κραμμα μολυβδου που περιεχει αρσενικο. Αν εχεις καθαρο μολυβι και εφαρμοσεις αυτην την διαδικασια δεν θα αλλαξει η σκληροτητα.
    το σημειο τηξης καθοριζεται απο τα ποσοστα των στοιχειων που απαρτιζουν  το κραμα. Αλλο σημειο τηξης το καθαρο μολυβι και αλλο το 95% Pb, 5%Sb

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/04/2010
    Αρ. μηνυμάτων:
    236
    KIKLADES στις #432639

    Τεράστιο θέμα και τρομακτικά εξειδικευμένο γιατί δεν  μπορούμε να ακολουθήσουμε  κάποιον  γενικό κανόνα  γιατί  το κάθε κράμα ανάλογα με την σύσταση του έχει τα δικά του διαγράμματα φάσεων και  την δίκια του κρυστάλλωση  ….. Αν ξεφύγεις από το γενικό , δηλαδή το  να πετύχεις  μια κάποια σκλήρυνση επιφανειακή χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις  , και θέλεις να προχωρήσεις πιο βαθειά είναι πολύ δύσκολο ζήτημα ……….

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    11/10/2010
    Αρ. μηνυμάτων:
    872
    nikws7 στις #432754

    <div class=”d4p-bbt-quote-title”>panos citori wrote:</div>
    οταν λες δεν παραμορφονονται ενοεις μεσα στην κανη?

    Ναι! Όταν ρίχνεις με μαλακά σκάγια μόνο το 60 με 70% πάνε στον κύκλο των 76 εκατοστών. Τα υπόλοιπα λόγω παραμόρφωσης πάνε κατά διαόλου. Γι αυτό και στα εξειδικευμένα μπεκατσοφύσιγκα χρησιμοποιούν μαλακά σκάγια οι εταιρείες και «τσιμπάνε λίγο τις πιέσεις. Για να παραμορφωθούν πολύ τα σκάγια και να έχουμε μεγάλη διασπορά.

    <hr />

    <div class=”bbp-reply-signature”></div>

     

    για αυτό και η rc και άλλες εταιρίες βγάζουν τα διασποράς με σκάγια “φακές”

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 16 έως 20 (από 20 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων