Έντονη διαμαρτυρία της ΚΣΕ στη ΓΓ Νέας Γενιάς

0

 ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΕΛΟΣ: F.A.C.E.& C.I.C.
ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ
ΑΘΗΝΑ-Τ.Κ. 105 63
Τηλ.: 210-32.31.271 – Fax.: 210-32.22.755
http://www.ksellas.gr, email: info@ksellas.gr

ΠΡΟΣ:

κ. Παν. Κανελλόπουλο, ΓΓ Νέας Γενιάς
Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη, 11143 Αθήνα
τηλ. 2599500, φαξ 2102599507

Κοιν.:

– κ. Κ. Αρβανιτόπουλο  Υπουργό Παιδείας
& Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού
Α. Παπανδρέου 37, 15180 Μαρούσι
Τηλ. 2103443505 – φαξ 210442887

– Κυνηγετικές Ομοσπονδίες

– Κυνηγετικός Τύπος

Θέμα: Spot της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς για τη βιοποικιλότητα

Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα,

Στη συνέχεια της από 11-09-2012 επιστολής σας, με αριθμ. πρωτ. 2103, σας γνωρίζουμε τα εξής:

1.Η διατήρηση στην ιστοσελίδα σας του spot όπου ακούγεται ντουφεκιά και στη συνέχεια μια φιγούρα να μαζεύει το σκοτωμένο πουλί, χωρίς να γίνεται διευκρίνιση ότι πρόκειται για πράξη λαθροθήρα, παραπέμπει κατά τρόπο σαφή και αναμφισβήτητο σε ενέργεια γενικά κυνηγών, άρα και νομίμων κυνηγών, αφού δεν υπάρχει αναφορά άμεση ή έμμεση σε λαθροθήρα.

2.Η κοινή γνώμη που παρακολουθεί το spot, ταυτίζει την ντουφεκιά και την περισυλλογή του σκοτωμένου πουλιού με τους κυνηγούς. Ουδείς μπορεί εντίμως να αμφιβάλει περί αυτού.

3.Η διαμαρτυρία μας δεν αφορά την ανάγκη διατήρησης της βιοποικιλότητας. Η διαμαρτυρία μας αφορά το γεγονός ότι αναφέρεσθε στον κάθε κυνηγό και όχι μόνο στον λαθροθήρα.

4.Η κατασυκοφάντηση, επομένως, 200.000 πολιτών που ασκούν μία νόμιμη δραστηριότητα, είναι προφανής και δεν έχει καμία σχέση με τους στόχους σας και, όλα τα υπόλοιπα, που αναφέρετε στις επιστολές σας.

5.Το όψιμο ενδιαφέρον σας για συνεργασία μαζί μας, μπορεί βεβαίως να γίνει μετά την αφαίρεση του επίμαχου spot από την καμπάνια σας.

6.Άλλωστε οι συγκεκριμένες δράσεις μας για την ουσιαστική και αποτελεσματική διατήρηση της βιοποικιλότητας, με κόστος εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο, με αποκλειστική χρηματοδότηση τη συνδρομή των κυνηγών, είναι γνωστή σε όλους και ιδιαίτερα στους αρμόδιους φορείς του Κράτους, το οποίο και ελέγχει κάθε χρόνο, διεξοδικά και συστηματικά, κάθε μας δαπάνη.

7.Οι δράσεις μας αυτές αφορούν συγκεκριμένες ενέργειες στη φύση και στους βιοτόπους. Είμαστε δε οι μόνοι που δαπανούμε αυτά τα εκατομμύρια για τη φύση. Όχι με λόγια και προπαγάνδα, αλλά με έργα συγκεκριμένα και χειροπιαστά.

8.Τα προγράμματά μας: α) αναβάθμιση βιοτόπων, β) θηροφυλακή των Κυνηγετικών μας Οργανώσεων, γ) Πρόγραμμα παρακολούθησης της ετήσιας κάρπωσης, δ) πρόγραμμα της φαινολογίας των μεταναστευτικών πτηνών και πάμπολλες άλλες φιλοθηραματικές δράσεις, αποτελούν την καλύτερη έμπρακτη απόδειξη της φροντίδας μας, με έργα, για το περιβάλλον. Καμία άλλη οργάνωση δεν δαπανά, από δικούς της πόρους, χρήματα για τη φύση. Απολύτως καμία!

9.Τα παραπάνω προγράμματα, έχουν αναγνωρισθεί διεθνώς για την επιστημονική τους επάρκεια και την ακολουθούμενη μεθοδολογία και έχουν αποσπάσει τα ευνοϊκότερα θετικά σχόλια. Αυτό είναι γνωστό σε πολλές από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που συνυπογράφουν αυτό το spot!

Μετά τα παραπάνω και τις συνεχείς διαμαρτυρίες που μας αποστέλλουν κυνηγοί και κυνηγετικές οργανώσεις για το απαράδεκτο και κατασυκοφαντικό σας spot, το οποίο υιοθετεί καθαρά αντικυνηγετικές θέσεις, δικές σας και των ΜΚΟ που συνυπογράφουν την καμπάνια σας κάτω από τη δική σας ευθύνη, σας καλούμε για μία ακόμη φορά να αφαιρέσετε το spot αυτό από την ιστοσελίδα σας.

Απευθυνόμενοι δε στον πολιτικό σας προϊστάμενο, τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, τον παρακαλούμε θερμά για την δική του παρέμβαση προς εσάς για να αποσυρθεί το κατασυκοφαντικό, υβριστικό και έξω από κάθε πραγματικότητα spot της καμπάνιας σας, σημειώνοντας ότι είναι επιεικώς απαράδεκτο το Υπουργείο Παιδείας, εν αγνοία, είμαστε βέβαιοι, του Υπουργού, να εκπαιδεύει την νέα γενιά με ασύστολα ψεύδη. Παράλληλα τίθεται και το ερώτημα ως πότε πια οι κυβερνητικοί φορείς θα υπακούουν στα κελεύσματα των πλουσίως αμειβομένων από τον κρατικό προϋπολογισμό Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων;

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων