Σύλληψη λαθροθήρων στο Ν. Χανίων

0

Α΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΚΡΗΤΗΣ & ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Πειραιώς 1-5 (κτίριο Πλάζα)
73131 Χανιά
τηλ: 28210-98147 – 28210-98112
e-mail: akokd@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο περιστατικά λαθροθηρίας έλαβαν χώρα και έγιναν αντιληπτά από ομάδα Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων σε περιοχές του οικισμού της Σπίνας, Δήμου Καντάνου κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Οκτωβρίου. Οι θηροφύλακες προέβησαν σε συλλήψεις συνολικά 4 ατόμων, τα οποία οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καντάνου για την κράτησή τους, ενώ στη συνέχεια οι θηροφύλακες πήγαν στα γραφεία της Δ/νσης Δασών Χανίων για την υποβολή Πρωτοκόλλων Μηνύσεως.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη σύλληψη έγινε στις 2:15 π.μ. και αφορούσε παράνομη θήρα λαγών τη νύχτα με προβολέα. Στο αυτοκίνητο των συλληφθέντων βρέθηκαν 2 καραμπίνες εκτός θήκης, με 2 φυσίγγια στον υποδοχέα τους η καθεμία, καθώς και 2 προβολείς και φυσίγγια.

Η δεύτερη σύλληψη έγινε 15 λεπτά αργότερα και αφορούσε παράνομη θήρα λαγών τη νύχτα. Στο δε αυτοκίνητο των συλληφθέντων βρέθηκε μια αδήλωτη καραμπίνα, πλήρης με 3 φυσίγγια και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τελευταία υπήρχαν πολλές καταγγελίες για παράνομη νυχτερινή θήρα στην περιοχή. Η συμμετοχή του κόσμου στην πάταξη αυτών των φαινομένων και η ενημέρωση των κυνηγετικών οργανώσεων για παρόμοια περιστατικά είναι ιδιαίτερα σημαντική και διευκολύνει το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, η οποία με τα μέσα που διαθέτει προσπαθεί για το καλύτερο, που δεν είναι τίποτα άλλο από την προστασία του θηράματος και του περιβάλλοντος γενικότερα.

Πληροφορίες: Ν. ΚΟΥΚΑΚΗΣ,
Πρόεδρος ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΎ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων