Κυνηγετικό δυστύχημα

0

Τραγικό θάνατο βρήκε 30χρονος κυνηγός στη δασική περιοχή Βακούφικο στο Λιτόχωρο της Πιερίας, όταν ο φίλος του -κατά τη διάρκεια κυνηγιού- τον πέρασε για αγριογούρουνο, τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

Οι δύο φίλοι είχαν στήσει καρτέρι στην περιοχή, όταν ο 38χρονος πυροβόλησε δύο φορές με κυνηγετικό όπλο με στόχο να πετύχει ένα αγριογούρουνο. Τα σκάγια όμως έπληξαν κατά λάθος τον 30χρονο, που βρισκόταν σε μικρή απόσταση.

Το θύμα μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. Ο δράστης συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Κατερίνης με τις κατηγορίες της παράβασης περί όπλων και βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Τα θανατηφόρα ατυχήματα, κατά τη διάρκεια του κυνηγιού, δεν είναι σπάνια και σύμφωνα με τα στοιχεία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης είναι το πέμπτο περιστατικό που σημειώνεται το 2006 σε ολόκληρη τη χώρα, όπου κυνηγός σκοτώνει από λάθος φίλο του.

“Το κυνήγι έχει βασικούς κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται. Εάν τηρηθούν δεν θα γίνονται ατυχήματα. Θα πρέπει οι κυνηγοί να έχουν ασφαλισμένα τα όπλα τους, να μην φοράνε στολές παραλλαγής, ενώ στο κυνήγι του αγριογούρουνου θα πρέπει να υπάρχει αρχηγός, που τοποθετεί τον κάθε κυνηγό σε ορισμένο σημείο και του απαγορεύει να μετακινηθεί», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτρης Μεσσίνης.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων