Λαγοκέφαλοι και στο Μεσσηνιακό κόλπο

0

lagokefalo.jpg

Στον Μεσσηνιακό Κόλπο εμφανίστηκε το επικίνδυνο ψάρι λαγοκέφαλος, λίγους μήνες μετά το συναγερμό που είχε σημάνει στα Δωδεκάνησα όταν οι τράτες ψάρεψαν το μικρό αλλά εξαιρετικά τοξικό ψάρι μαζί με τα συνήθη αλιεύματά τους.

Το Δηλητηριώδες ψάρι, ο λαγοκέφαλος ή ποντικός, το οποίο περιέχει στα σπλάχνα και το δέρμα του την τοξίνη τετραδοτοξίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει θάνατο από μυική παράλυση, αναπνευστικές διαταραχές και ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, σε περίπτωση μόνο που καταναλωθεί, ψαρεύτηκε τρεις φορές από επαγγελματίες ψαράδες στα νερά του Μεσσηνιακού κόλπου.

Ο λαγοκέφαλος, ο οποίος είναι ψάρι μαλακό, χωρίς λέπια, με κεφάλι που μοιάζει με τορπίλη και τέσσερα μεγάλα δόντια που η θέα τους σοκάρει, ήλθε στη Μεσόγειο από τη διώρυγα του Σουέζ το 2003, λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας των νερών από την κλιματική αλλαγή, την οποία το περσινό καλοκαίρι ζήσαμε για τα καλά στο πετσί μας με τις πρωτοφανείς πυρκαγιές.

Το είδος του ψαριού αυτού μπορεί να φτάσει από 2-60 εκατοστά, όπως μας πληροφόρησε με σχετικό δελτίο Τύπου ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Καλαμάτας και σπανίως το 1 μέτρο και τα 7 κιλά βάρος. Τα τρία κομμάτια, ωστόσο, που ψαρεύτηκαν στο Μεσσηνιακό κόλπο, είχαν μήκος 15 εκατοστά.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων