Επιστολή ΩΡΙΩΝΑ στο Πρώτο Θέμα

0

Ω Ρ Ι Ω Ν  – Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ
Κρήτης 2,  15127, Μελίσσια-Αθήνα
www.orion.net.gr   orion@orion.net.gr
Αθήνα, 23/3/2009

Προς: Εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”
Κοιν.: Κόμματα, Κυνηγετικοί Φορείς,
Εφημερίδες, Περιοδικά, Ιστοσελίδες
Οικολ.Οργανώσεις, Φίλοι και μέλη

Θέμα: Ερωτηματικά για το άρθρο του κ.Ν.Καραγιαννίδη

Αξιότιμοι κύριοι,

αφορμή για τη παρούσα επιστολή, στάθηκε η δημοσίευση από την εφημερίδα σας ενός άρθρου του κυρίου Ν.Καραγιαννίδη, την Κυριακή 15 Μαρτίου 2009.
Πριν προχωρήσουμε στην ουσία του θέματος, επιτρέψτε μας να σας δώσουμε το στίγμα του Συλλόγου μας. Ο σύλλογος ΩΡΙΩΝ ιδρύθηκε το 2002 στην Αθήνα και είναι αναγνωρισμένος σύλλογος κατά τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα. Τα μέλη του είμαστε κυνηγοί από όλες τις γωνιές της πατρίδας μας που γνωριστήκαμε και επικοινωνούμε κυρίως μέσω του Διαδικτύου. Κύριος σκοπός μας είναι η προστασία του Περιβάλλοντος και ειδικότερα η διαφύλαξη της Υπαίθρου και του Κυνηγίου.

Στην ιστοσελίδα μας (www.orion.net.gr) μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τους σκοπούς, το καταστατικό και τις μέχρι σήμερα δραστηριότητές μας.
Η ένστασή μας στο εν λόγω άρθρο, δεν έχει να κάνει με τον κύριο Καραγιαννίδη και το ύφος με το οποίο διάλεξε να επενδύσει τα παιδαριώδη επιχειρήματά του. Αλλωστε, ο καθένας κρίνεται από τον κοινωνικό του περίγυρο για το ύφος και ήθος του.

Ο προβληματισμός μας έχει να κάνει με το ύφος και το ήθος που η ίδια η εφημερίδα μεταφέρει στους αναγνώστες της. Δυστυχώς κύριοι, έχουμε την ατυχία να ζούμε σε μία εποχή, που οι ηθικές αξίες δοκιμάζονται όσο ποτέ άλλοτε. Σε μία εποχή που μέσα από την αμφισβήτηση, τον προβληματισμό για το χθες, την οργή για το σήμερα, την αγωνία για το αύριο, πραγματικά δημιουργούνται ήθη και ηθικές. Τα μαζικά μέσα ενημέρωσης, πρέπει να αποφασίσουν ποιο πρέπει να είναι το ύφος και το ήθος της γλώσσας που θα υποστηρίξουν και θα μεταφέρουν στον κόσμο. Θεωρούμε πως το ερώτημα λοιπόν είναι απλό, η γλώσσα που πρέπει να υιοθετήσετε και να προβάλετε, είναι η γλώσσα των γηπέδων; ή μήπως η γλώσσα για την οποία στέλνετε τα παιδιά σας στα σχολεία για να μάθουν να μιλούν;
Δεν μεμφόμαστε τον τρόπο που διαχειρίζεστε τo θέμα στο οποίο αναφέρεστε και εν προκειμένω το κυνήγι, αλλά τον τρόπο με τον οποίο το μεταφέρετε. Και αυτό δεν είναι θέμα μόνο του συντάκτη αλλά αφορά πρωτίστως την ίδια την εφημερίδα. Θέμα βέβαια του συντάκτη είναι να αναφέρεται σε ζητήματα που γνωρίζει και τα έχει διερευνήσει σε βάθος – ειδικά όταν πρόκειται να καθυβρίσει ασύστολα μια κοινωνική ομάδα 250.000 πολιτών που ασκούν μια νόμιμη δραστηριότητα με αποδεδειγμένη προσφορά στην προστασία του περιβάλλοντος – κάτι όμως που δεν συμβαίνει στην περίπτωση του κ.Καραγιαννίδη.
Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας.

Για τον Ωρίωνα
Με εκτίμηση,

O Πρόεδρος Δημήτρης Χριστοδουλάκης
Ο Γ.Γραμματέας Νίκος Παπαϊωάννου

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων