Κυνήγι και σκοποβολή

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 52 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/07/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    8970
    leo στις #30245

    Πολλα εχω ακουσει για αυτον τον συνδυασμο οσο καιρο ασχολουμαι με την σκοποβολη. Αυτοι που δεν θελουν να ασχοληθουν με την σκοποβολη (για οποιοδηποτε λογο) προβαλλουν επιχειρηματα οπως “αλλο ο δισκος κι αλλο το πουλι” ή “καλα τα πιατακια, αλλα το πραγματικο ντουφεκι φαινεται στο θηραμα” και αλλα πολλα. Απο την μερια τους καποιοι σνομπ σκοπευτες (ευτυχως ειναι λιγοι) ανταποκρινονται με φρασεις οπως “το μονο αντικειμενικο μερος για να κρινεις το ‘καλο ντουφεκι’ ειναι το σκοπευτηριο” κλπ. Υπαρχουν αληθειες και ψεμματα σε ολα αυτα, αλλα η ουσια ειναι οτι το σκοπευτηριο βοηθαει τα μεγιστα στην βελτιωση της σκοπευτικης αποδοσης στο κυνηγι και στον ασφαλη χειρισμο του οπλου.
    Διαβασα χθες ενα αρθρο του Παυλου Κανελλακη, του προεδρου της Σκοπευτικης Ομοσπονδιας Ελλαδος, που ισχυριζεται οτι ο σκοπευτης δεν εφαρμοζει σκοπευση στον δισκο, αλλα εναν “σκοπευτικο παλμο” και επομενως η ενασχοληση του με την σκοποβολη δεν τον βοηθαει καθολου στο κυνηγι. Παρ’ ολο που υπαρχουν καποιες τεχνικες στο σκοπευτηριο που θα μπορουσαν να επαληθευσουν αυτο του το επιχειρημα, η αληθεια ειναι οτι πρωτον αυτες απευθυνονται σε προχωρημενα σταδια αθλητων και σε απολυτα εξειδικευμενους στοχους (οπως ο αυστηρος πρωταθλητισμος) και δευτερον ακομα και ενας “ρομποτικος” “σκοπευτικος παλμος” εαν διαθετει σωστα στοιχεια επωμισης, εστιασης και κινησης εχει να προσφερει παρα πολλα στον κυνηγο/σκοπευτη.
    Ανεξαρτητα απο ποια τεχνικη ακολουθει καποιος σκοπευτης, υπαρχουν καποια βασικα στοιχεια που δεν μπορουν και δεν λειπουν απο καμμια τεχνικη. Αυτα ειναι, πρωτον και κυριοτερο η σωστη επωμιση και δευτερον η σωστη εστιαση στον στοχο (με διοφθαλμη οραση φυσικα). Αυτα τα δυο στοιχεια ειναι το ιδιο σημαντικα στο κυνηγι οσο και στην σκοποβολη. Στο κατω κατω, και στις δυο δραστηριοτητες, ο σκοπευτης/κυνηγος προσπαθει να χτυπησει εναν κινουμενο στοχο με κυνηγετικο οπλο.
    Ενα τριτο στοιχειο που απολαμβανει ο καλος σκοπευτης ειναι η ψυχραιμια. Ξερει οτι ενας στοχος μπορει να χτυπηθει μεσα σε 5 δεκατα του δευτερολεπτου, ξεκινωντας απο την θεση αναμονης (ανεπωμιστος). Μεσα σ’ αυτον τον χρονο, εχει εντοπισει τον στοχο, εχει επωμισει το οπλο του, εχει παρακολουθησει τον στοχο εφαρμοζοντας την απαιτουμενη προσκοπευση και εχει πυροβολησει. Οταν λοιπον αυτος βρεθει στο κυνηγι, εχει την απολυτη ψυχραιμια να μην τον ξαφνιασει κανενα θηραμα οσο δυσκολο και να ειναι, και με μια γλυκια κινηση, που την ξεκιναει οποτε αυτος κρινει οτι πρεπει (πολυ σημαντικο στο καρτερι) να πυροβολησει.
    Ενα τεταρτο στοιχειο (και κακως το τοποθετω τοσο χαμηλα στην καταταξη) ειναι ο ασφαλης χειρισμος του οπλου. Σιγουρα ολοι πιστευουμε οτι ειμαστε ασφαλεις στο κυνηγι και οποιος πιστευει οτι μπορει να προξενησουμε ατυχημα ειναι κινδυνολογος. Πιστεψτε με, δεν εχετε δει τι παει να πει ασφαλης χειρισμος του οπλου αν δεν εχετε επισκεφθει ενα σκοπευτηριο. Ενας σκοπευτης στο κυνηγι κερδιζει απευθειας τους συγκυνηγους του μονο και μονο απο τον τροπο που κραταει και χειριζεται το οπλο του ανα πασα στιγμη.
    Ενα πεμπτο στοιχειο, οχι βεβαια σε θεματα αποτελεσματικοτητας, ειναι οι παρεες που αποκτα καποιος στο σκοπευτηριο, οι καινουριες φιλιες, και βεβαια η θεωρητικη καταρτιση που αποκτα γνωριζοντας και συζητωντας με ανθρωπους που λογω επαγγελματος συχναζουν εκει. Ποιος δεν θα ‘θελε να πινει τον καφε του και να συζηταει για σκοπευση και βλητικη με τον Μπαμπη Αιγινιτη ή για εξωτικα κυνηγια με τον Γιαννη Λοβερδο;
    Εγω προσωπικα, ειμαι ευγνωμων στον ανθρωπο που με πηγε για πρωτη φορα στο σκοπευτηριο, γιατι εκει αλλαξαν για μενα τα παντα. Περα απο την βελτιωση μου στο κυνηγι (απο μετριος εως κακος κυνηγος θεωρουμαι πλεον τουλαχιστον αξιοπρεπης) γνωρισα ενα αθλημα που μου επετρεψε να γνωρισω και τις ομορφιες του πρωταθλητισμου, απεκτησα σαν χομπυ την φανατικη μου ενασχοληση με την θεωρητικη βλητικη, και φυσικα γνωρισα τοσους πολλους αξιολογους ανθρωπους και εκανα δεκαδες νεους φιλους.
    Δεν περιμενω ολοι οσοι διαβασουν αυτα που γραφω να τρεξουν στο σκοπευτηριο, ουτε αυτοι που θα πανε τελικα να το αγαπησουν οσο εγω, αλλα ελπιζω να σας δωσω ενα εναυσμα να γνωρισετε ενα χωρο που θα ωφεληθει κι αυτος απο την παρουσια σας, οσο κι εσεις απο την ενασχοληση σε αυτον.
    Φιλικα, Λεωνιδας


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    19/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    2789
    kostask στις #334810

    [font=” Verdana”]Λεωνίδα μπράβο έθεσες μέσα σε λίγες γραμμές όλες τις αλήθειες και τα συναισθήματα που βγαίνουν απ’ αυτή την ενασχόληση.[/font]

    [font=” Verdana”]Δεν έχω το δικό σου ταλέντο στο γράψιμο και συνήθως τα λέω πιο ωμά, θα πρότεινα λοιπόν στους αγαπητούς συνάδελφους να μην ακούν τον κάθε τυχάρπαστο, οτι δήθεν το σκοπευτήριο είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων.[/font]

    [font=” Verdana”]Αυτά λέγονται κυρίως από άτομα που σε κάποια επίσκεψη τους στο σκοπευτήριο, τσαλακώθηκε ο εγωισμός τους και η ιδέα του υπερκυνηγού που είχαν για τον εαυτό τους.[/font]

    [font=” Verdana”]Το σκοπευτήριο είναι σίγουρο πως θα αυξήσει κατά πολύ τα ποσοστά ευστοχίας ενός κυνηγού.[/font]

    [font=” Verdana”]Όπως πολύ σωστά έχει πει ο Γιάννης Λοβέρδος ο καλός σκοπευτής πήλινου στόχου, γίνεται πολύ εύκολα και καλός κυνηγός. [/font]

    Κώστας

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    23/11/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    679
    DUCKHUNTER στις #33916

    Mπραβο λεο

    για αλλη μια φορα σωστος!!!!!

    Κωστα συμφωνω και αντιστρεφω αυτο που ειπε ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ λεγοντας οτι και ο καλος κυνηγος γινεται ευκολα και ενας καλος σκοπευτης!

    Γιωργος

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    15/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    1470
    kritsilis στις #34106


    [indent]Μνημόνιο: Αρχική αποστολή από leo στίς 05 Mάρτιος 2004


    Διαβασα χθες ενα αρθρο του Παυλου Κανελλακη, του προεδρου της Σκοπευτικης Ομοσπονδιας Ελλαδος, που ισχυριζεται οτι ο σκοπευτης δεν εφαρμοζει σκοπευση στον δισκο, αλλα εναν “σκοπευτικο παλμο” και επομενως η ενασχοληση του με την σκοποβολη δεν τον βοηθαει καθολου στο κυνηγι.


    [/indent]

    Φίλε Λεωνίδα,

    το ίδιο άρθρο είχα διαβάσει και εγώ από κάποιο “ένθετο” μάλλον εφημερίδας που μου το έδωσαν νομίζω τον Νοέμβριο 2003.

    Η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντας αυτό το άρθρο μου κόπηκε η όρεξη για ενασχόληση με το σκοπευτήριο. Η γνωριμία με σας και κάποια άρθρα από τον Μπάμπη τον Αιγινήτη με έκαναν να αναθεωρήσω την πρώτη μου άποψη και να το ξανασκεφτώ

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    15/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    1470
    kritsilis στις #34125


    [indent]Μνημόνιο: Αρχική αποστολή από leo στίς 11 Mάρτιος 2004


    Αυτο ηταν “μπηχτη” για την κοπανα του περασμενου Σαββατου!!! Για κανε πως δεν ερχεσαι κι αυτο το Σαββατο και θα δεις… Πλακα κανω φυσικα, το ξερω οτι ειχες υποχρεωσεις και οτι ο Μαρτιος, οπως μου ειπες, ειναι πολυ φορτωμενος μηνας. Οποτε μπορεσεις λοιπον, χαλαρα και χωρις πιεσεις, θα μας ακολουθησεις στο σκοπευτηριο. Ηδη απο το ενδιαφερον που εχεις δειξει, πιστευω οτι θα “κολλησεις”.


    [/indent]

    Οπως σου είπα και στο τηλέφωνο, η τρέλα που έχω με το κυνήγι ιδίως πρός το τέλος της σαιζόν με κάνω και άδειες να παίρνω ( από τις κανονικές ) και να την κοπανάω όλα τα Σαββατοκυριακα ( με εξαίρεση βέβαια εκείνο με τα χιόνια που με έκλεισε στην κυριολεξία… το μείον της κλούβας μου ) με συνέπεια να μην πολυασχολούμαι εκτός από τα άκρως απαραίτητα με την δουλειά μου ( οικονομικά ) που την περίοδο αυτή έχει την τιμητική της. Το καλό βέβαια είναι ότι οι ισολογισμοί πρέπει να έχουν ουσιαστικά κλείσει έως 31/3.

    Ετσι λοιπό όπως λέει και ο Σταύρος Black pilum, τώρα τα κεφάλια “μέσα”. Ομως το Σάββατο θα έρθω, και αν μου πάνε καλά τα πράγματα σας έχω και μια “μικρή” εκπληξη……. 

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    27/08/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    381
    hunterer303 στις #34218

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ. ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΝ ΔΙΣΚΟΥΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΗΣΗ??????? ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΛΕΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΑΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ??????????? ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΤΟΣ ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ. ΑΝ ΝΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΜΕΣ??????/ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩ – ΡΩΤΗΣΩ???  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    23/11/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    679
    DUCKHUNTER στις #34220

    Φιλε hunterer303 φυσικα και υπαρχουν τετοιες μηχανες.

    Αναλογως το τι θες υπαρχουν διαφορες κατηγοριες και φυσικα διαφορες τιμες.Στον ετησιο καταλογο του ΚΥΝΗΓΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΗ στα αξεσουαρ θα δεις και τις εταιριες που τα αντιπροσωπευουν!Περιμενε μεχρι την εκθεση και κατι θα βρεις εκει.

    Γιωργος

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/07/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    8970
    leo στις #34221

    Θα ηθελα να σε ρωτησω, εαν δεν γινομαι αδιακριτος, γιατι δεν πας στο σκοπευτηριο; Ζεις σε καποια περιοχη που δεν υπαρχει κοντα σκοπευτηριο ή εχεις καποιο αλλο λογο;

    Το ρωταω αυτο, γιατι πρεπει να ξερεις οτι με την μηχανη που σκεφτεσαι να αγορασεις, δεν εισαι καλλυμενος νομικα, η σκοποβολη ουσιαστικα επιτρεπεται μονο εντος των σκοπευτηριων, ακομα και κατα την διαρκεια της κυνηγετικης περιοδου. Εκτος απο αυτον τον λογο, μονος σου με μια μηχανη δισκων δεν προκειται να διδαχθεις απολυτως τιποτα σχετικο με την σκοποβολη, το μονο που θα κερδισεις θα ειναι να περνας ευχαριστα την ωρα σου.

    Φιλικα, Λεωνιδας

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/02/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    297
    GUN DOCTOR στις #34227

    FILE HUNTERER303,  MIA MHXANH FTHNH ,EINAI H HOPPES(USA)   http://WWW.HOPPES.COM

    PANTOS THELO NA PO SE ESENA KAI SE OLOUS TOUS ALLOUS FILOUS OTI MIA EPISKEPSH STO SKOPEUTHRIO EINAI OTI TO KALITERO PRIN  ASXOLITHEIS APO MONOS SOU.   

     EKTOS APO THN GNOSH KAI THN SOSTH -ASFALH XRHSH TOU OPLOU POU THA MATHETE EKEI ,THA EXETE SUMBALEI KAI STHN EXAPLOSH THS SKOPOBOLHS STHN ELLADA .

    GNOMH TOU GUN DOCTOR(SKOPOBOLH PANO APO 30 XRONIA PERISOTERA APO 1.5 EKATOMYRIO FISIGGIA STO TRAP-SKEET)EINAI OTI OLOI OI FILOI PREPEI NA PERASOUN ESTO KAI MIA FORA APO TO SKOPEUTIRIO.MRABO KAI STA PALIKARIA (LEO ,DUCKHUNTER KAI ALLOI )POU ENDIAFERONTE NA BOHTHISOUN KAI TOUS ALLOUS FILOUS OSTE OLOI NA DOUN AUTO TO OMORFO ATHLHMA THS SKOPOBOLHS

    FILE LEO ,GIATI LES “DEN EISE KALLIMENOS NOMIKA”???SE DHMOSIO XORO H SE IDIOTIKO?? TI EINAI PALI ??KAINOURIOS  NOMOS ???  

    GRAPSE PALIKARI OTI ESI KSERIS .OSTE NA KATALABOUME OLOI TI STO KALO GINETE STHN XORA MAS, ME OLOUS TOUS ASXETOUS POU KUBERNOUN(ANTHROPOI, POU AMA TOUS DOSEIS OPLO TO PIANOUN APO THN KANNH GRAFOUN NOMOUS GIA OPLA !!!!!!!!!!!!!??????????

    SE EUXARISTO POLI.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/07/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    8970
    leo στις #34230

    Τι να σου πω βρε φιλε μου, εγω τους γραφω τους νομους; Απλα απαγορευεται. Δεν μπορεις να κανεις σκοποβολη εκτος σκοπευτηριου. Τωρα βεβαια θα μου πειτε, και ποιος δεν κανει, αλλο αυτο. Κι εγω εχω συνηθως μια κουτα πιατα στο πορτ μπαγκαζ οταν παω για κυνηγι και ενα μικρο πεταχταρι για πιατα, αλλα αν αυτος που θα με πιασει εχει κεφια για τραβηγματα, ουσιαστικα ειμαι ακαλυπτος. Αυτο που μπορω να σκεφτω ειναι ο λογος της ασφαλειας και ισως και της ρυπανσης απο τους καλυκες και τα σπασμενα δισκακια.

    Φιλικα, Λεωνιδας

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    15/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    1470
    kritsilis στις #34250


    [indent]Μνημόνιο: Αρχική αποστολή από GUN DOCTOR στίς 14 Mάρτιος 2004


    TI STO KALO GINETE STHN XORA MAS, ME OLOUS TOUS ASXETOUS POU KUBERNOUN(ANTHROPOI, POU AMA TOUS DOSEIS OPLO TO PIANOUN APO THN KANNH GRAFOUN NOMOUS GIA OPLA !!!!!!!!!!!!!??????????


    [/indent]

    Kαλά βρε Φίλε Gun Doctor, πότε έφυγες από Ελλάδα και δεν γνωρίζεις τους νόμους ?

    Και στην Αμερική που ζείς μόνο σε ιδιωτικό χώρο μπορεί να γίνει αυτό. Σε δημόσιους χώρους απαγορεύεται, υπάρχουν για το λόγο αυτό τα σκοπευτήρια.

    Και γιατί δυσανασχετείς και τι σχέση έχουν οι νόμοι για τα όπλα. Είπαμε ότι έχουμε “άσχετους” αλλά όχι και έτσι. Απλά δεν μπορεί να ρίχνεις όπου νάναι ντουφεκιές και μάλιστα εκτός κυνηγετικής σαιζόν. Αυτό ισχύει από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους. Και ειναι σωστό.. υπάρχουν τα σκοπευτήρια όπου τα παιδιά μας θα μάθουν να χειρίζονται τα όπλα με ασφάλεια.

    Αλήθεια σε ρώτησα και σε άλλη ενότητα, Από ποιό μέρος της Πελοπονήσου είσαι ? Σου είπα ότι έχω από Μάνα καταγωγή από Λακωνία – Μολάοι , δεν μου έχεις απαντήσει ακόμα.

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/07/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    8970
    leo στις #34275


    [indent]Μνημόνιο: Αρχική αποστολή από kritsilis στίς 11 Mάρτιος 2004



    [indent] Ομως το Σάββατο θα έρθω, και αν μου πάνε καλά τα πράγματα σας έχω και μια “μικρή” εκπληξη……. [/indent]


    [/indent]Τώρα το ξαναείδα και το θυμήθηκα. Ποια είναι η “μικρή” έκπληξη;

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/02/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    297
    GUN DOCTOR στις #34280

    FILE KRITSILIS,   DEN EIMAI APO THN PELOPONHSO.THN EXO GURISEI SXEDON OLH ME TOURISMO, KAI  MOU ARESEI PARA,PARA POLI.EULOGIMENA MEROI!!!

    TOUS NOMOUS TOUS GNORIZA APO TOTE POU EIXAME TOUS    (APOFASIZOMEN KAI DIATASOMEN),ALLA KAI META POU EIRTHAN OI  (THA,THA,THA, ALLAGH KAI ALLA)PALI THEN EIDA TIPOTA.

    YPARXOUN  1240 ATOMA STO FORUM ,OLOI AUTOI THA MPOROUSAN NA ERGAZONTE SE MIA BIOMHXANIA PORAGOGHS OPLON  STHN ELLADA , FILE KRITSILIS ME  3PLASIO MISTHO (PITHANON KAI ESI).YPARXOUN EDO ELLHNES BIOMHXANOI (OPLA,H ,EIDH OPLON),KAI ALLOI ,POU KAPOIOI MAS EDIOKSAN APO THN XORA (LOGO THS NOMOTHESIAS KAI DUSTIXOS EBGALAN EKSO  TH XORA APO MIA BIOMHXANIA POU APO OTI DIABAZO APO TOUS ALLOUS FILOUS TOSO POLI THA HTHELAN NA EXOUN .

    GIA THN SKOPOBOLH EAN EIDES ROTHSA TO PALIKARI LEO “SE DIMOSIO H SE IDIOTIKO XORO ” SE DHMOSIO XORO TO KATALABENO. ALLA GIATI NA MHN EPITREPETE SE IDIOTIKO???AKOMA EAN DEN UPARXEI SKOPEUTHRIO SE MIA PEROXH (SE ENA NHSI AS POUME)TOTE TI GINETE?EKEINEI OI FILOI DEN MPOROUN NE KANOUN SKOPOBOLH??THA PREPEI NA TAXIDEPSOUN GIA NA PANE SE ENA SKOPEUTIRIO??KAI TI PAEI NA PEI SE KUNIGETIKH PERIODO ??? DHLADH EAN KAPOIOS EXEI MIA GHS (AS POUME 30 STREMMATA)   DEN MPOREI EAN THELEI NA KANEI SKOPOBOLH TON IOULIO?? DEN MPOREI NA APAGOREUOUME THN SKOPOBOLH (OLYMPIAKO ATHLHMA)SE IDIOTIKH PERIOXH EPEIDH KAPOIOI PARANOMOUN. OI NOMOI PREPEI NA GINONTE ME BASH THN EXEIPHRETHSEI   TOU POLITH !! EAN KAPOIOI GIA PARADEIGMA NTOUFEKOUN TON MHNA IOUNIO POULIA KAI OXI PIATAKIA STO IDIOTHKO XORAFI , TOTE TO KRATOS AS STHLH THN XOROFILAKHN NA TOUS SULLABEI!!! 

     EDO H SKOPOBOLH EPITREPETE (OPOS  KSEREIS )SE IDIOTHKO MEROS OLO TO XPONO ,PAROLO  TA XILIADES SKOPEUTIRIA ,POU POLLA LEITOURGOUN KAI THN NUXTA ME EIDIKOUS PROBOLEIS (EINAI POLI SUNARPASTIKO FILOI MOU ,TO PIATAKI FOSFORIZEI THN NUXTA ),AKOMA MPOREIS NA BALEIS KAI ENA EIDIKO SHMADI STO OPLO POU FOSFORIZEI KAI AUTO (GIA 12 ORES) EINAI MIA ORAIA EMPIRIA KAI AUTH .   

    “ALLO KUNHGI KAI ALLO SKOPOBOLH”  

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/07/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    8970
    leo στις #34283

    Ζητώ συγγνώμη αν η απάντησή μου ήταν ελλειπής. Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω αν υπάρχει διαχωρισμός σε ιδιωτική και δημόσια έκταση. Πιθανόν να έχεις δίκιο και να επιτρέπεται σε ιδιωτικές εκτάσεις.

    Φιλικά, Λεωνίδας

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    19/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    2789
    kostask στις #34287

    Φίλε Αντώνη ο Gundoctor έχει δίκιο, η χρήση των όπλων στην Ελλάδα κινείται κάτω από ελλειπή και ασαφή θεσμοθέτηση.

    Δεν είναι δα άγνωστο οτι οι νομοθέτες τις περοσσότερες φορές νομοθετούν με βάση την γνώμη άσχετων με το αντικείμενο, συμβούλων. Δεν θα μπορούσαν να το κάνουν ρωτόντας την γνώμη των ανθρώπων της σκοπευτικής ομοσπονδίας?

    Μπορεί οι Αμερικάνοι να έχουν ένα σωρό κακά, τα οποία πληρώνει όλος ο κόσμος, αλλά όσον αφορά τους νόμους για το δικό τους κράτος φροντίζουν να το κάνουν σωστά.

    ΥΓ. Επειδή μου αρέσει να λέω αυτό που σκέπτομαι απευθείας, θεωρώ κάπως απότομο τον τρόπο που απάντησες στο Gundoctor, έναν άνθρωπο που μας έχει συγκηνίσει  με την αγάπη του για την πατρίδα και όλους εμάς.

    Φιλικά, Κώστας

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 52 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων