Με τί φυσίγγια κυνηγάτε … πιάτα;

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 123 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    06/07/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    412
    KA-BAR στις #30247

    Γιά νά μπούμε καί εμείς οι αρχάριοι στό τεχνικό μέρος,πείτε μας ποιά φυσίγγια προτιμάτε περισσότερο καί γιά ποιο άθλημα.


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/07/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    8970
    leo στις #33831

    Οπως ενας αρχαριος στο κυνηγι δεν καταλαβαινει τις διαφορες απο φυσιγγι σε φυσιγγι, το ιδιο ισχυει και στο σκοπευτηριο. Ξεκινα με τα φθηνοτερα και οταν αρχισεις να μπορεις να “διαβαζεις” τα σπασιματα των πιατων, τοτε μπορεις να ξεκινησεις τους πειραματισμους με διαφορετικες μαρκες.

    Καλο θα ειναι βεβαια, να δοκιμασεις διαφορετικα φυσιγγια και στον πινακα, για να δεις ποιο αποδιδει καλυτερα στο οπλο σου, καθως και να επιλεξεις αν οχι το ελαφρυτερο, τουλαχιστον καποιο φυσιγγι που εκτος απο την καλη αποδοση, να εχει και μειωμενο κλωτσημα.

    Φιλικα, Λεωνιδας

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    23/11/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    679
    DUCKHUNTER στις #33833

    Aντρεα

    το σκοπευτηριο πουλαει φυσιγγια σκοπευτικα και μαλιστα εχει πολλες μαρκες,εισαγωμενων βεβαια.Η τιμη τους ειναι λιγο πιο ακριβη απο τα κυνηγετικα μαγαζια,αλλα για μενα σου συνιστω να παρεις ενα τφ τον PRINCE που ειναι στην περιοχη σου και να δοκιμασεις τα δικα του,τα οποια τα χρησιμοποιουν πολλοι ΑΘΗΝΑΙΟΙ σκοπευτες ως προπονητικα!

    Γιωργος

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/02/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    213
    kazam στις #33840

    Φιλοι μου ειναι ,κατα την γνωμη μου, μεγαλο λαθος να χρησιμοποιει καποιος αλλα φυσιγγια για προπονηση και αλλα για τους αγωνες εκτος βεβαια εαν δυο εβδομαδες πριν τον αγωνα κολληση σε μια και μονο μαρκα φυσιγγιων και προσαρμοστει σε αυτη.Ενας σκοπευτης που κανει πρωταθλητισμο πρεπει σε καθε πουλα να ειναι σταθερος και να προσπαθει για αυτο το +1 πιατο που θα του φερει την επιτυχια.Ο πειραματισμος δεν σηκωνει αστεια.Βεβαια υπαρχουν  οι περιπτωσεις που χρειαζεται λιγη χαλαρωση ,ο σκοπευτης  θελει να δοκιμασει ενα αλλο τεμπο η αλλη σταση οποτε μια τετοια κινηση δεν ειναι κατακριτεα.Ολα τα ανωτερω ισχυουν για τι Skeet και το Trap.Στο  Sporting ειναι διαφορετικα διοτι σε μια πουλα μπορεις να χρησιμοποιησεις δυο και τρια ειδη φυσιγγιων .Εκει ο καθενας βασιζεται στην εμπειρια του. Στο Fitask Sporting οι πορειες των πιατων καθοριζονται το πρωι του αγωνα η εαν υπαρχουν εντονες αντδρασεις  την παραμονη.Προσωπικα για μενα καθε πουλα απο την στιγμη που πατας στον βατηρα αποτελει ενα αγωνα και εχεις σαν αντιπαλο ειτε τον ιδιο σου τον εαυτο ειτε τους φιλους σου για να πετυχω παντα αυτο το καλυτερο (προτεινω σαν στοιχημα μπουγατσα -κοκα κολα η χωριζομαστε σε ζευγαρια και ετσι δεν μπορεις να ριξης τους συμπαικτες σου κανοντας εσυ χαβαλε και ο αλλος να ιδρωνει.

      Δοκιμαστε Τα alfa game Trap kai Skeet.Ειναι πολυ γρηγορα και με καλες συγκεντρωσεις.Τα ΑΖ-20 ειναι πολυ καλα.Εγω για ενα μεγαλο διαστημα χρησιμοποιουσα και τα RC

     Η σκοποβολη ειναι ενα πολυ ενδιαφερον θεμα και εχουμε να πουμε πολλα

      kazam

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    23/11/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    679
    DUCKHUNTER στις #33843

    Φιλε kazam συμφωνω οτι το καλυτερο για εναν σκοπευτη ειναι να χρησιμοποιει ενα φυσιγγι το οποιο “ξερει”.

    Ομως μην ξεχναμε οτι στην προπονηση δοκιμαζουμε πολλα πραγματα και σιγουρα ριχνουμε πιο χαλαρα απο οτι στον αγωνα που υπαρχει η πιεση.

    Ολοι οι σκοπευτες στην προπονηση πειραματιζονται φιλε μου και μαλιστα ο ιδιος ο προπονητης ειναι αυτος που βαζει τον σκοπευτη προβληματισμους.

    Οταν ομως μιλαμε για προετοιμασια αγωνα τα πραγματα αλλαζουν.Πρεπει να γινονται τα παντα καθε φορα το ιδιο ετσι ωστε να μπουμε στην “ρουτινα” του αγωνα.

    Τα RC ειναι πιο γρηγορα απο τα ALFA GAME,αλλα κατα την γνωμη μου τα ΑΖ-20 ειναι μακραν καλυτερα!!!!!!!!

    Γιωργος

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/07/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    8970
    leo στις #334797

    Φιλε kazam, αυτο που λες ειναι γνωστο και απολυτα αποδεκτο αναμεσα στους σκοπευτες. Κανεις σοβαρος αθλητης δεν προπονειται με ενα φυσιγγι και αγωνιζεται με ενα αλλο.

    Στατιστικα παντως, και ξεκινωντας απο την εθνικη ομαδα, το Νο 1 σε χρηση σκοπευτικο φυσιγγι ειναι της Nobel Sport και συγκεκριμενα το οικονομικο φυσιγγι της, το AZ 20 και οχι το ακριβοτερο Skeet Gold. Αυτα οσον αφορα το Skeet. Στο trap, βλεπω μια μεγαλη αυξηση δημοτικοτητας στο RC 4 της RC.

    Εγω προσωπικα εχω δοκιμασει στην κυριολεξια τα παντα και κατεληξα επισης στο AZ 20. Εχει κατι αυτο το φυσιγγι που σε κερδιζει. Οταν εισαι κεντρο πανω στο πιατο, ειναι σαν να το καταπινει, οχι να το σπαει. Το μονο που μενει απο τους δισκους ειναι μαυρα συνεφακια καπνου. Αυτο βεβαια σημαινει οτι η κατανομη του συγκεκριμενου φυσιγγιου ειναι ιδιαιτερα σφικτη, και απευθυνεται σε εμπειρους κυριως σκοπευτες απαλλαγμενους απο ανασφαλειες για να το χρησιμοποιησουν. Εξαλλου, ειναι κοινα αποδεκτο οτι δεν αστοχεις για μερικα εκατοστα αλλα για μετρα, το γνωστο “πεταγμα”, οποτε μια λιγο μικροτερη ή μεγαλυτερη διασπορα σπανια θα κανει την διαφορα.

    Κατα τ’ αλλα ολα τα σκοπευτικα φυσιγγια που κυκλοφορουν ειναι αξιοπρεπη (ενταξει, υπαρχουν κι οι πατατες) και μεγαλο ρολο παιζει και η υποκειμενικοτητα στην αξιολογηση ενος φυσιγγιου.

    Λεωνιδας

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    06/07/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    412
    KA-BAR στις #33848

    Γιώργο μέ τά μόνα φυσίγγια πού έχω πάει στό σκοπευτήριο είναι τού PRINCE ο οποίος μέ πήρε μαζί του γιά νά τά δοκιμάσουμε στό στόχο.Σίγουρα μέ ικανοποίησε τό φυσίγγι του.Πολύ μαλακή τουφεκιά.Φυσικά μόνο μέ ένα 28άρι τό έχω συγκρίνει (GM-3sporting)τό οποίο χρησιμοποιώ στό κυνήγι μέ επιτυχία αλλά “κλοτσάει” σάν μουλάρι.Πάντως τά κοτσύφια πέφτουν…σέκος!!!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/02/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    213
    kazam στις #334802

      Αγαπητοι leo και duckhunter συμφωνω με τις αποψεις σας και δεν ειχα προθεση να κανω τον ειδικο.Απλα θελω να ρωτησω το εξης:κατα ποσο εισαστε ευχαριστημενοι μετο ΑΖ-20 τοσο στην πρωτη ντουφεκια οσο και στην δευτερη;)Μιλαμε παντα για το Τραπ)Τι παιχνιδι παιζετε συνηθως:Εαν παιζετε Τραπ τι οπλα εχετε:Εαν εχετε οπλο με καννη 76 εκ. και choke **-* και παιζετε με γρηγορο τεμπο τοτε στα 25-30 μετρα σιγουρα σκονιζουν(και η αδρεναλινη  χτυπαει κοκκινο)Η  διαφορα ενος φυσιγγιου θα φανει στηνπιο μακρινη βολη (π.χ 45 μετρα)Τι αποψη εχετε σε αυτο:Επιμενω οτι δεν κανω τον εξυπνο!!!

    Στο  Σκητ το σκονισμα ειναι πιο ευκολο

    Εαν καποτε ερχομουν στην Αθηνα για Σ/Κ τι θα λεγατε να συναντηθουμε και να με ξεναγησετε στο σκοπευτηριο που πατε συνηθως και να ριξουμε μερικες πουλες : Πραγματικα μου λειπει παρα πολυ Εχει χρονια να ριξω  

    kazam 

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    19/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    2789
    kostask στις #334804

    Αγαπητέ Μιχάλη “Kazam”, επειδή γνωρίζω τον Λεωνίδα και τον Γιώργο, κανείς τους δεν εξέλαβε τα γραφόμενα σου σαν εξυπνάδες, μην ανησυχείς.

    Τα παιδία ρίχνουν Skeet και σ’ αυτό αναφέρονταν.

    Θα συμφωνήσω κι εγώ για το ΑΖ-20. Αν και είμαι πολύ πρόσφατος στα σκοπευτήρια, το προτιμώ από άλλα πιο “ανοικτά” φυσίγγια. Πιθανώς το οτι γνωρίζω οτι βγάζει σφικτές τουφεκιές, με κάνει να είμαι πιο προσεκτικός και συγκεντρωμένος στις βολές μου.

    Αυτό που θέλω να πώ σε όλους τους φίλους που σκέπτονται να ασχοληθούν με το σκοπευτήριο, είναι οτι το skeet με βοήθησε πάρα πολύ στις γρήγορες βολές του περπατητού και στην σωστή κυνηγετική επώμιση.

    Όσο και αν είναι προκαθορισμένη η πορεία του δίσκου, δεν παυεί να έχει άμεση σχέση με τις κυνηγετικές βολές. Το Skeet βοηθά στην αποτύπωση της εικόνας της προσκόπευσης καθώς και στον σωστό χρονισμό επώμισης – πατήματος.  Εννοείται οτι η κυνηγετική εμπειρία είναι εξίσου συμαντική, δεν φτάνει μόνο του το σκοπευτήριο για να έχουμε καλά αποτελέσματα στον κυνηγότοπο.

    Φιλικά

    Κώστας

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/07/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    8970
    leo στις #33853

    Αγαπητε Kazam,

    Δεν υπαρχει λογος να απολογεισαι για αυτα που γραφεις. Εδω κανείς δεν κανει τον εξυπνο. Εξαλλου αν καποιος υπαινισσεται οτι εχει γνωσεις και στην ουσια δεν εχει, γρηγορα αυτο το ατομο θα αποκαλυφθει. Εγω απο δυο κουβεντες που εγραψες και απο την αναφορα στην Κυπρο στο θεμα “γκαλοπ” καταλαβα οτι εχεις γνωσεις πανω στο αντικειμενο.

    Και ο Γιωργος και εγω ριχνουμε skeet. Στο trap, περα απο το να βλεπω τι φυσιγγια ριχνουν οι αλλοι, δεν μπορω να εκφερω γνωμη, μιας και ριχνω σπανιοτατα. Στο skeet ομως, με αρκετες χιλιαδες φυσιγγια τον χρονο, εχω σχηματισει αποψη.

    Φυσικα και εισαι ευπροσδεκτος να ερθεις μαζι μας στο σκοπευτηριο. Εγω τουλαχιστον, μεσα απο το forum, παντα θα ενημερωνω ποτε και σε ποιο σκοπευτηριο θα πηγαινω, οποτε οποιος θελει ακολουθει.

    Φιλικα, Λεωνιδας

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    23/11/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    679
    DUCKHUNTER στις #33914

    Φιλε Καzam

    Θεωρω οτι σε αυτο το forum ειμαστε ολοι μια μεγαλη παρεα που εχουμε σκοπο να ανταλασουμε γνωμες εμπειριες συμβουλες παρατηρησεις και οτι αλλο θεωρουμε οτι ειναι χρησιμο και ενδιαφερον!

    Αρα σιγουρα δεν θεωρουμε οτι κανεις τον “εξυπνο”.

    Προσωπικη μου γνωμη αντιθετως πιστευω μια που διαβασα στο γκαλοπ τα στοιχεια σου οτι εισαι αρκετα εμπειρος στην σκοποβολη και κριμα που βρισκεσαι σε ενα νησι που δεν εχει σκοπευτηριο!

    Θα χαρω πολυ αν με το καλο κανονισουμε μια τετοια συναντηση και πρεπει να σου πω οτι ειμαι λατρης του σκοπευτικου συστηματος στην ΚΥΠΡΟ που εχει παγκοσμιως αναγνωριστει σαν μια απο τις μεγαλυτερες δυναμεις στον χωρο!

    Γιωργος

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    15/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    1470
    kritsilis στις #34107


    [indent]Μνημόνιο: Αρχική αποστολή από KA-BAR στίς 04 Mάρτιος 2004


    Γιώργο μέ τά μόνα φυσίγγια πού έχω πάει στό σκοπευτήριο είναι τού PRINCE ο οποίος μέ πήρε μαζί του γιά νά τά δοκιμάσουμε στό στόχο.Σίγουρα μέ ικανοποίησε τό φυσίγγι του.Πολύ μαλακή τουφεκιά.Φυσικά μόνο μέ ένα 28άρι τό έχω συγκρίνει (GM-3sporting)τό οποίο χρησιμοποιώ στό κυνήγι μέ επιτυχία αλλά “κλοτσάει” σάν μουλάρι.Πάντως τά κοτσύφια πέφτουν…σέκος!!!


    [/indent]

    Φίλε Ανδρέα,

    τι εννοείς με ένα 28αρι. 28 cal όπλο ή φυσίγγι 28 γρ. Και γιατί “κλωτσάει” το φυσίγγι ??

    Είνια αλήθεια ότι τα σκοπευτικά φυσίγγια κλωτσάνε περισσότερο ? Αν ναι, γιατί αφού έχουν πολύ λιγότερα γραμ. σκάγια

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/07/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    8970
    leo στις #34112

    Φυσικα και δεν ειναι αληθεια. Απλα αναμεσα σε ενα σκοπευτικο φυσιγγι και σε ενα κυνηγετικο φυσιγγι με την ιδια γομωση, ας πουμε 28 γραμμαρια, το σκοπευτικο που ειναι συνηθως ταχυτερο, θα εχει και μεγαλυτερη ανακρουση.

    Λεωνιδας

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    06/07/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    412
    KA-BAR στις #34120

    Σε σχέση μέ πολλά φυσίγγια τών 32γρμ,τό GM-3Sporting “κλοτσάει” περισσότερο.Τό πόσες πιέσεις έχει δέν τό γνωρίζω,αλλά τό αποτέλεσμα στό ζωντανό στόχο,είναι καταπληκτικό.

    Καί λέγωντας “εικοσιοχτάρι” εννοώ 28γρμ.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    15/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    1470
    kritsilis στις #34124

    οκ

    το κατάλαβα, Τhanks a lot for your help.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 123 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Το θέμα ‘Με τί φυσίγγια κυνηγάτε … πιάτα;’ δεν δέχεται νέες απαντήσεις.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων