ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 139 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    06/07/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    412
    KA-BAR στις #30405

    Θά τολμήσω νά κάνω μία πρόταση,γιά μία διαφορετική εξόρμηση από τίς συνηθισμένες.
    Τί θά λέγατε νά κάνουμε μία κίνηση γιά κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό;Πρόσφατα έπεσε στά χέρια μου ένα φυλλάδιο τής Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.),καί κόλλησε τό μυαλό μου,στό εάν μπορούμε σάν οργανωμένο κυνηγετικό φόρουμ(καί γιατί όχι,ολόκληρου τού κυνηγετικού κόσμου) νά προσφέρουμε τή βοήθειά μας,σέ μία ομάδα διάσωσης,η οποία πολλές φορές έχει ασχοληθεί μέ τή διάσωση κάποιων συναδέλφων μας κυνηγών.
    Η Ελληνική Όμάδα Διάσωσης,αποτελείται από εθελοντές διασώστες,καί από ότι γνωρίζω έχει έλλειψη από υλικό καί εργαλεία διάσωσης.Προσοχή,δέν λέω νά μαζέψουμε χρήματα.
    http://www.hrt.org.gr γιά νά διαβάσετε κάτι παραπάνω,καί νά τό κουβεντιάσουμε εάν θέλετε.
    Φυσικά οποιαδήποτε άλλη πρόταση μπορεί νά συζητηθεί,καί γιατί όχι,νά υλοποιηθεί,από εμάς τούς Κυνηγούς.
    Ακούω γνώμες.


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    15/08/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    333
    cambof στις #31581

    ΩΡΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΕ

    ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    18/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    8660
    victz στις #31583

     Kαι γιατι οχι φιλε KA-BAR, να μην μαζεψουμε χρηματα? Εγω δεν εχω ιδιατερα πολυ ελευθερο χρονο, αλλα ευχαριστως θα εδινα καποιο ποσο προκειμενου να ενισχυθει οικονομικα μια τετοια κινηση. Οτι ειναι να γινει παντως, καλο ειναι να μπορεσουμε να το κανουμε σαν φορουμ, η και σαν κυνηγοι συνολικα, και να το προβαλλουμε αναλογα. 

     Αν και για το θεμα της προβολης, ειμαι γενικα αντιθετος σε οσους συμμετεχουν σε τετοιες κινησεις με σκοπο την προβολη τους, στην περιπτωση μας, οπως ολοι θα συμφωνητε, εχουμε αναγκη ολη τη θετικη δημοσιοτητα που μπορουμε να εχουμε.

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    06/07/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    412
    KA-BAR στις #334402

    Βίκτωρα,λεφτά νά μαζευτούν μάλλον θά είναι ψιλοδύσκολο.Καί αυτό γιατί πολλοί μπορεί νά πονηρευτούν!!!Ποιός θά τά μαζέψει,άν θά είναι τίμιος,κ.τ.λ. πιστεύω ότι θά περάσουν από τό μυαλό πολλών.Εκτός αυτού νομίζω ότι δέν επιτρέπεται από τόν νόμο ή συσσώρευση κεφαλαίων από ιδιώτες από κοινού.Ισως κάποιος πιό σχετικός στό θέμα αυτό νά μάς δώσει τά φώτα του.

    Βασικά πρώτα απ’όλα πρέπει νά δούμε πόσοι από τό φόρουμ είναι πρόθυμοι νά συμετάσχουν,καί βασικότερο,ποιός έχει ελεύθερο χρόνο καί διάθεση νά τό οργανώσει.

    Ελπίζω πάντως νά θέλουν όλοι οι χρήστες αυτού τού χώρου,καί νά προχωρήσουμε.

    Επίσεις,θά ήθελα νά ακούσω τή γνώμη τού επίσημου φόρουμ.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    18/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    8660
    victz στις #31596

     Αυτο με τη συσσωρευση κεφαλαιων παλι δεν το ηξερα. Αλλα νομιζω οτι λιγο πολυ ολοι εχουμε καταλαβει ο ενας τον αλλο, και δεν νομιζω να τιθεται θεμα εμπιστοσυνης, τουλαχιστον απο τους περισσοτερους. Ακομα και ετσι ομως, δινοντας 10 η 20€ ο καθενας, μαζευεται ενα καλο κεφαλαιο, αν ομως σκεφτομαστε οτι μπορει καποιος να το τσεπωσει τοτε δεν κανουμε τιποτα. Ειναι αδυνατο να μαζευτουμε 100-200 η περισσοτερα ατομα μαζι, και ολοι να παμε αυτο το ποσο, οποτε καποιον πρεπει να εμπιστευτουμε. 

     Επισης, το συγκεκριμενο site, εχει ενα αριθμο λογαριασμου, αλλα αν βαλει ο καθενας ξεχωριστα χανουμε το συλλογικο, και το πλεονεκτημα οτι σαν φορουμ η σαν κυνηγετικη οικογενεια, βοηθησαμε τον ταδε η τον δεινα. 

     Και μην ξεχνας, οτι σκεπτομενος οτι τα λεφτα καποιος θα τα φαει, η θα πανε σε καποιους και οχι εκει που πρεπει, ειναι μια καλη δικαιολογια για να μην κανουμε τιποτα. Ολοι λιγο πολυ εχουμε τις δουλειες μας, καποιοι εχουν και οικογενεια, η θεληση μπορει να περισσευει αλλα ο ελευθερος χρονος ειναι λιγο σπανιος. Οποτε ειναι μια καλη ευκαιρια ο καθενας να βοηθησει οπως μπορει.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    06/07/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    412
    KA-BAR στις #31611

    Εγώ φίλε Βίκτωρα,βλέπω ότι τό θέμα αυτή τη στιγμή έχει 114 προβολές,καί μόνο οι τρείς μας γιά τήν ώρα είμαστε “μέσα”!!!

    Αυτοί πού διάβασαν τό θέμα,γιατί δέν τοποθετήθηκαν;Δέν τούς φάνηκε σοβαρό;

    Keymaster
    Ημ. εγγραφής:
    15/04/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    474
    tsamis στις #334405

     Σ[font=” Verdana; FONT-SIZE: 9pt”]υνάδελφοι[/font]

    [font=” Verdana; FONT-SIZE: 9pt”]το θέμα είναι πραγματικά σοβαρό και καινοτόμο. Είναι όμως και δύσκολο στην εφαρμογή του. Δεν ξέρω κατά πόσο τα μέλη είναι διατεθειμένα να παρακολουθήσουν πρόγραμμα εκπαίδευσης δυο μηνών όπως απαιτείται [/font]

    [font=” Verdana; FONT-SIZE: 9pt”]”Για να ξεκινήσει κάποιος την ένταξη του στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης πρέπει να πρέπει να είναι ενήλικας και να παρακολουθήσει το σχολείο γενικών γνώσεων, διάρκειας δύο μηνών περίπου. Η παρακολούθηση του σχολείου είναι απαραίτητη για όλους ανεξαρτήτως γνώσεων και ικανοτήτων”. http://www.hrt.org.gr[/font]

    [font=” Verdana; FONT-SIZE: 10pt”]” Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ανέρχεται σε 104 ώρες που κατανέμονται σε 13-15 συναντήσεις σε διάστημα περίπου 1 1/2 μήνα. [/font][font=” Verdana; FONT-SIZE: 10pt”]
    Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εθελοντικής Δράσης για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών
    http://www.ethelontismos.gr[/font][font=” Verdana; FONT-SIZE: 9pt”][/font]

    [font=” Verdana; FONT-SIZE: 9pt”]Η πρόθεση των μελών φαίνεται και από τις απαντήσεις στο θέμα που έθεσε ο KA-BAR.  Κάτι τέτοιο θα ήταν πιο εφικτό αν οι δραστηριοποιούνταν οι κυνηγετικοί σύλλογοι. [/font]

    [font=” Verdana; FONT-SIZE: 9pt”]Στο θέμα της χρηματικής βοήθειας καλό είναι -αν κάτι τέτοιο αποφασιστεί από τα μέλη- να κατατεθούν ατομικά με κάποιο διακριτικό τίτλο πχ σαν “έλληνες κυνηγοί” ή “κυνηγοί μέλη της e-artemis” και με την κοινοποίηση της ενέργειας στο FORUM. [/font]

    [font=” Verdana; FONT-SIZE: 9pt”]Μια τέτοια εκδοχή μπορεί να οργανωθεί αρκεί να έχουν την πρόθεση να βοηθήσουν αρκετά μέλη και να μην ρεζιλευτούμε τελικά.[/font]

    [font=” Verdana; FONT-SIZE: 9pt”]Επειδή έχω παρακολουθήσει μια διημερίδα στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εθελοντικής Δράσης για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών σας λέω ότι είναι πραγματικά ενδιαφέρον και χρήσιμο και παροτρύνω όποιον έχει το χρόνο να ενταχθεί σε μια εθελοντική ομάδα. Το αίσθημα ότι μπορείς να φανείς χρήσιμος σε δύσκολες καταστάσεις και ότι κατέχεις τη σωστή γνώση για κάτι τέτοιο είναι πραγματικά δυνατό.[/font]

    [font=” Verdana; FONT-SIZE: 9pt”]Θ. Τσάμης[/font]

    [font=” Verdana; FONT-SIZE: 9pt; mso-fareast-font-family: ‘Times New Roman’; mso-bidi-font-family: ‘Times New Roman’; mso-ansi-language: EL; mso-fareast-language: EL; mso-bidi-language: AR-SA”] [/font]

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    06/07/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    412
    KA-BAR στις #31619

    Ναί φίλε Τσάμη,θά συμφωνήσω ότι η ένταξη σέ κάποια εθελοντική ομάδα είναι χρήσημη,καί μάλιστα πολύ χρησημότερη από τό νά δώσουμε κάποια οικονομική βοήθεια.Αλλά,όπως είπες,ποιός θά παρακολουθήσει τά ειδικά σεμινάρια;Εγώ προσωπικά τό σκεφτώμουνα,αλλά δέν μπορώ νά ΄βρώ χρόνο μέ τίποτα.

    Ερώτηση τώρα.Πώς μπορούμε νά δραστηριοποιήσουμε τούς συλλόγους μάς πάνω σέ αυτό τό θέμα;Νά ενημερώσουμε γιά αρχή,ο καθένας μάς τό σύλλογό του;Μήπως θά ήταν καλύτερο νά ξεκινήσει μιά τέτοια προσπάθεια από τήν Κ.Σ.Ε.,καί αυτοί μέ τή σειρά τους νά ενημερώσουν όλους τούς κυνηγετικούς συλλόγους;

    Νομίζω ότι,σέ ένα σύνολο 250.000 κυνηγών,θά μπορέσουμε νά συγκεντρώσουμε οικονομική ή υλική βοήθεια τέτοιου μεγέθους,πού μόνο ρεζίλι δέν πρόκειται νά γίνουμε.

    Παράκληση πρός τά υπόλοιπα μέλη τού φόρουμ:Πείτε μάς τή γνώμη σας,είτε είναι θετική,είτε αρνητική.΄860 εγγεγραμένα μέλη στό φόρουμ είμαστε βρέ!!!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    18/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    8660
    victz στις #31624

     Εγω παιδια χρονο δεν εχω, καθως δουλευω αρκετες ωρες, και στη δουλεια μου και στο προσωπικο site. Αλλα αν υπαρχει θεμα χρηματων, και μπορεσουμε σαν φορουμ να μαζεψουμε ενα κεφαλαιο που θα βοηθησει την εν λογω ομαδα σε κατι, την αγορα καποιων υλικων πχ, τοτε ειμαι μεσα. Αν μη τι αλλο, νομιζω οτι ηρθε η ωρα να δειξουμε και εμπρακτα αυτο που διατεινομαστε τοσο καιρο, οτι δηλαδη το μονο που μας ενδιαφερει δεν ειναι μονο το κυνηγι, αλλα και το πως θα αναβαθμισουμε την εικονα μας και στην κοινωνια.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    18/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    8660
    victz στις #31625

     Επισης θα συμφωνησω οτι το να συμμετεχεις ενεργα σε μια τετοια ομαδα, ειναι πραγματικα κατι το πολυ καλο. Ομως, οσοι δεν εχουμε τον απαιτουμενο χρονο, δεν θα ηταν σωστο να κρυφτουμε πισω απο αυτη τη δικαιολογια, ουτε και να στερηθουμε την οποια χαρα να συμμετεχουμε και μεις, εστω και με αυτον το τροπο.

     Αν απο αυτα τα 800+ μελη, ευαισθητοποιηθουν οι μισοι και βαλουμε απο 10€ μαζευεται ενα ποσο αρκετα σημαντικο. Και τα 10€ ειναι οσο δυο κουτες φυσιγγια….. Εδω δινουμε πολλαπλασια σε διαφορα ειδη που μας συστηνουν, ειτε φυσιγγια, ειτε βενζινες, ειτε ρουχισμο και αξεσουαρ…..

     

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    25/09/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    98
    Θόλος στις #31634

     

    Και γω παιδιά θα συμφωνήσω με όσα είπε ο Βίκτωρας, και θα προσθέσω ότι ο τρόπος βοήθειας που προτείνει (χρήματα) φαίνετε να είναι και ο μόνος δυνατός για εμάς που είμαστε εκτός μεγάλων αστικών κέντρων, σε νησιά κλπ.

    Γιώργος

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    15/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    2126
    THEOD στις #31635

     

      1. Η χρηματική συνεισφορά νομίζω ότι είναι δεδομένη, έστω και κατ΄ελάχιστο ποσό, που θα μπορει ο καθένας μας να συνεισφέρει.

      2. Το θέμα είναι πώς θα φανεί σαν ενέργεια του FORUM και της ιστοσελίδας μας, γιατί στο κάτω κάτω ιστοσελίδες υπάρχουν αρκετές … εμάς λογικά μας ενδιαφέρει η δική μας, μέσω της οποίας επικοινωνούμε και φυσικά  πρέπει να την αναδείξουμε όχι μόνο ως μέσο επικοινωνίας αλλά και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, διαφορετικά θα χαθούμε σε ένα κύκλο γενικότητας και δεν θα έχοει καμμία προσπάθεια το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Κάθε πρόταση επομένως και σκέψη δεκτή.  

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    18/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    8660
    victz στις #31639

     Δεν ξερω αν συμφωνει και ο Θοδωρης, αλλα εγω προτεινω να ανοιχτει ενας λογαριασμος σε μια τραπεζα, να να ωαλει ο καθενας οτι ποσο νομιζει οτι ειναι ενταξει. Μετα ο Θοδωρης, αν θελει να ειναι αυτος ο υπευθυνος, θα διαθεσει αυτο το ποσο, σαν Forum e-artemis.gr. Ετσι, η εν λογω ομαδα, θα δει οτι το ποσο αυτο κατατεθηκε απο διαφορους κυνηγους με μεσο επικοινωνιας το φορουμ, για την ενισχυση της.

     Ετσι θα φανει σαν συνολικη ενισχυση, και οχι σαν ατομικες προσπαθειες.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    06/07/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    412
    KA-BAR στις #334416

    Νομίζω ότι αυτού τού είδους οι λογαριασμοί,ΔΕΣΜΕΥΩΝΤΑΙ από τό κράτος Βίκτωρα.Θυμάσται τί είχε γίνει μέ μία παρόμοια περίπτωση,ενός μικρού αγοριού από κάποιο νησί,πού έπασχε από μία ασθένεια καί μαζεύανε χρήματα γιά μία επέμβαση στό εξωτερικό.Από ότι θυμάμαι εγώ,τά χρήματα από τό λογαριασμό τού,ΔΕΝ αποδεσμεύτηκαν μέ αποτέλεσμα τό αγοράκι νά μήν κάνει τήν επέμβαση.

    Τό νά καταθέσουμε όλοι χρήματα στό λογαριασμό τής Ε.Ο.Δ. ξεχωριστά,είναι κάτι πού μπορούμε νά τό κάνουμε από μόνοι μάς,χωρίς τήν εμπλοκή τού φόρουμ.Δέν θά ήταν άσχημο φυσικά νά γίνει,αλλά ακόμα καλύτερο θά ήταν νά “μπεί” από κάτω τό όνομα τών κυνηγών,δέν νομίζεις Θόλε;

    Παρ’όλα αυτά,η απογοήτευσή μου,μέρα μέ τή μέρα μεγαλώνει,μιάς καί ελάχιστοι χρήστες ευαισθητοποιούνται.

    ΚΡΙΜΑ!!!Είχα τήν εντύπωση,ότι,η δικιά μας ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,τής οποίας κάποια μέλη,χρειάστηκαν τή βοήθεια τών συγκεκριμένων εθελοντών,οι οποίοι τρέξαν χωρίς οικονομικό όφελος γιά χατήρι τους,θά προσπαθούσε λιγάκι παραπάνω.

    Θέλω νά πιστεύω,ότι ο ευρύτερος κυνηγετικός κόσμος,ο εκτός φόρουμ δηλαδή,θά αντιδρούσε θετικότερα σέ αυτήν τήν πρόταση

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    15/08/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    333
    cambof στις #31649

    ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΕΤΣΙ?

    ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΚΥΝΗΓΟΣ  E-ERTEMIS .GR Η ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΜΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΘΕΙ ΚΑΠΟΥ

    ΣΕ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΤΛ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΡΗΤΩΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΠΟ 10 ΕΥΡΩ ΕΚΑΣΤΟΣ

    ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΠΙΟ ΜΕΛΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΕΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ

    ΑΛΛΕΣ ΙΔΕΕΣ?????????

     

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 139 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Η συζήτηση ‘Μη ενεργά θέματα κυνηγίου’ δεν δέχεται νέα θέματα και απαντήσεις.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων