ΜΠΙΜΠΕΡ Η’ ΚΟΥΔΟΥΝΑΚΙ???

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 87 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    04/11/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    371
    petrosmousoulis στις #29051

    ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ Κ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΝΗΓΗΣΩ ΠΟΤΕ ΜΕ ΜΠΙΜΠΕΡ!ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟ Κ ΜΠΙΜΠΕΡ!ΦΥΣΙΚΑ Η ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΗΧΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΟΚΑΝΑΚΙ,ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΩ Κ ΜΕ ΣΕΤΤΕΡ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΑΚΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ.ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ.ΑΝ ΟΜΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΩ ΠΡΩΤΟΣ.ΚΑΛΟΣ Η ΚΑΚΟΣ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Κ ΤΟ ΤΣΟΚΑΝΑΚΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΜΠΙΜΠΕΡ ΟΠΩΣ Κ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΜΟΝΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ Κ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΕΝΟΣ ΒΟΥΝΟΥ!
    ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΟΥΔΟΥΝΑΚΙ ΣΤΟ ΕΝΑ ΣΚΥΛΙ Κ ΜΠΙΜΠΕΡ ΣΤΟ ΑΛΛΟ!ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΜΠΕΡ Κ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ.ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Κ ΤΙ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/10/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    785
    MPEKATSOFTEROS στις #65689

    PAIDES KALHSPERA.

    8A SYMFONHSO ME TON FILO OSON AFORA THN XRHSIMOPOIHSH TOU TSOKANIOU SE ANTI8ESH ME TH XRHSH BEEPER.

    HMOUN KAI EIMAI KAI EGO APO TOUS MEGALYTEROUS ANTI-YPOSTHRIKTES TOU BEEPER. OMOS EXO MIA SKULA SETTER, H OPOIA ME TO POU BLEPEI PUKNO, BOUR GIA NA XO8EI MESA. AS EINAI TO XEIROTERO AGA8I. APO THN ALLH, EXEI ANOIXTH EREYNA, OPOTE 8EORHSA APARAITHTO TH XRHSH BEEPER OXI GIA NA KANO PIO POLLA POULIA, APLA GIA NA GNORIZO THN PI8ANH FERMA MESA STO PUKNO, STO SHMEIO AYTO POU DE 8A MPORESO NA AKOUSO TO TSOKANI. BEBAIA, ENOEITE POS KATA THN EREYNA TO BEEPER DE XTYPAEI, PARA MONO STH FERMA, ALLA KAI TOTE, MIMOUMENO TH FONH GERAKIOU KAI OXI MPIIP MPIIP MPIIP….

    OI ANAGES MAS BLEPETE, MEGALONOUN OSO H TEXNOLOGIA PROXORAEI.

    FILIKA,

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    07/06/2005
    Αρ. μηνυμάτων:
    69
    kirkleon στις #65690

    Ο ΜΟΝΟΣ λόγος που χρησιμοποιεί κάποιος beeper είναι για να κάνει περισσότερα πουλιά και για να μην κουράζεται στο δάσος ψάχνωντας τον σκύλο του. Λοιπόν ΠΟΤΕ δεν θα χρησιμοποιούσω bepper και ας μου φύγει και καμμία. Όχι ότι όποιος το χρησιμοποιεί κάνει ζημιά στα πουλιά αλλά δεν ταιριάζει με την φιλοσοφία του κυνηγίου. Κατα τη γνώμη μου όποιος το χρησιμοποιεί δεν είναι κυνηγός, ειναι beeperάκιας…

    ΦΙΛΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    12/12/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    700
    XIRO στις #341306

      Δεν χρησιμοποιώ μπίπερ και γιατί δεν μου αρέσει και γιατί κυνηγώ με Drahthaar.

      Όμως σε καμμιά περίπτωση δεν θα κατηγορήσω κυνηγό γιατί το χρησιμοποιεί.Ούτε θα επιβάλλω την δική μου αισθητική στους άλλους.Αυτό θα ήταν ελιτίστικος φασισμός.

      Επίσης κάποιες φυλές σκύλων ,είτε μας αρέσει είτε όχι, στην μπεκάτσα είναι άχρηστες χωρίς μπίπερ.’ρα όποιος έχει τέτοιο σκύλο τι θα κάνει;

      Κατά την άποψή μου φίλε Πέτρο καλά κάνεις και το χρησιμοποιείς εφ’  όσον εσύ το κρίνεις χρήσιμο.

      Πάντως φαίνεται να έχεις ενοχές γι’  αυτό και δεν καταλαβαίνω γιατί.

      Μήπως το στυλ και τα κλισέ που μας επιβάλλουν τα κυνηγετικά ΜΜΕ μας έχουν κάνει μαζοχιστές;

      Γιατί ο κυνηγός με δίκανο , σκύλο Αγγλικό μεγάλης έρευνας και χωρίς μπίπερ κρίνεται σωστός και αξιοπρεπής , ενώ ο κυνηγός με καραμπίνα ή Baikal και Επανιέλ ή Drahthaar φτωχός συγγενής;

    Πολύ αποικιοκρατικές απόψεις βλέπω τώρα τελευταία στα κυνηγετικά περιοδικά και μου δίνει στα νεύρα.

      Δεν θα απολογηθώ για τις προτιμήσεις μου σε όπλα ,σκυλιά,ρούχα,παπούτσια για να είμαι in.Δεν είμαστε σε πασαρέλα ούτε λόρδοι του 19ου αιώνα.

      Φιλικά: Γιάννης

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    04/11/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    371
    petrosmousoulis στις #65692

    ΚΙΡΚΛΕΟΝ-ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΕ ΤΙ ΣΚΥΛΙΑ ΚΥΝΗΓΑΣ?ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΣΠΑΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΙΜΠΕΡ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΠΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΝΗΓΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΜΕ ΜΠΙΜΠΕΡ!ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΕ.ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Κ ΕΓΩ ΜΕΣΑ ΕΙΜΑΙ.ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΜΠΙΜΠΕΡ Κ ΕΓΩ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ?ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΔΙΑ Η ΑΝΤΟΧΗ?ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΠΙΜΠΕΡ ΣΤΟ ΣΚΥΛΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΤΗΠΗΣΕΙ ΤΟ ΜΠΙΜΠΕΡ 200-300 ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΔΑΣΣΟΣ!ΑΝΤΕ ΒΡΕΣ ΤΟ!ΤΩΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΚΥΛΟ ΜΠΕΚΑΤΣΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ Κ ΕΧΕΙΣ ΜΠΙΜΠΕΡ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΝΤΟΥΦΕΚΙΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΠΟΥΛΙΑ ,ΠΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΣΟΚΑΝΑΚΙ.ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ Κ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΣ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΚΥΛΙ Κ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΥΔΟΥΝΑΚΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΛΑΣΠΩΜΕΝΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΠΙΣΩΚΙΝΗΣΕΙ ΕΝΩ ΕΧΕΙΣ 4Χ4!ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΩ.ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΚΥΛΙ?ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΚΥΝΗΓΟΣ Κ ΟΧΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/10/2005
    Αρ. μηνυμάτων:
    82
    ARCHON στις #65693

    ΑΝ ΑΠΑΓΟΡΥΤΕΙ ΤΟ ΜΠΙΠΕΡ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΙΝΤΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΤΤΕΡ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!!!!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    06/10/2005
    Αρ. μηνυμάτων:
    441
    mesonas στις #65698

     Αν και δεν ασχολούμαι αρκετά με το κυνήγι της μπεκάτσας, επιτρέψτε μου να πω τη γνώμη μου.Οσοι ασχολείστε σοβαρά με αυτό μπορείτε να κάνετε σύγκριση και να έχετε τεκμηριωμένη άποψη.Εμένα πάντως όποτε το ακούω στο βουνό μου ξυνίζει,όπως ανέφερε και ο kirkleon, πιστεύω οτι δεν ταιριάζει στην φιλοσοφία του κυνηγιού.Αργότερα μπορεί να κυκλοφορήσει και κάμερα σε κολάρο που θα στέλνει εικόνα στο κινητό(πολύ φοβάμαι τώρα που πέταξα την ιδέα οτι κάποιος θα την πραγματοποιήση).Οι παλαιότεροι θα έχεται παρατηρήση ότι τα τελευταία χρόνια γύρω από το κυνήγι έχει στηθεί μία μεγάλη βιομηχανία που μας επιβάλλει σωρία προϊόντων εκ των οποίων όμως,πρέπει να ομολογήσω,τα περισσότερα μας είναι απαραίτητα ή χρήσιμα και αξίζουν τα χρήματά τους. Αν μέσα σε αυτά είναι και το beeper δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω. Φιλικά

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    24/11/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    182
    GMAS στις #65699

    ΕΓΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΠΕΡ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΚΥΝΗΓΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΠΙΠΕΡ ΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥΛΙΑ….ΕΓΩ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΑΩ ΜΕ ΣΚΥΛΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΤΣΧΑΑΡ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΥΚΝΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ 200 ΚΑΙ 300 ΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΟΤΑΝ ΦΕΡΜΑΡΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΜΟΝΟ ΤΗ ΜΠΕΚΑΤΣΑ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ…..ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΠΙΠΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΣΚΟΤΩΣΩ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ…Ε ΩΡΑΙΑ ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ ΠΕΡΥΣΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 25 ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ ΘΑ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ 50…ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΝΑ ΜΗ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ…ΤΟ ΜΠΙΠΕΡ ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ..ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ….ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΛΠ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΤΑ ΔΕΧΤΩ….ΕΓΩ ΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΕΚΑΤΣΟΣΚΥΛΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΙΤΕ ΕΠΑΝΙΕΛ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΠΟΙΝΤΕΡ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΤΟΠΙΟΥ ΒΕΒΑΙΑ…..ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΟ ΣΚΥΛΙ  ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ….

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    22/01/2005
    Αρ. μηνυμάτων:
    640
    shotgun1 στις #65704

    Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΣΑ ΜΠΙΜΠΕΡ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΔΕΙΚΤΗ ΝΑ ΗΤΑΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΤΥΠΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ.ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ κ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ η ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Ο ΣΥΝΕΧΗΣ ΗΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ,ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ κ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ “ΤΟ” ΔΕΣΙΜΟ. ΕΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΘΕ 20-30 ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΣΤΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ,ΔΕΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ κ ΠΕΡΙΤΟ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΗΧΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΘΥΡΑΜΑ. ΜΠΕΚΑΤΣΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ !!!!! ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΚΥΛΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΚΟΗΣ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ -ΠΛΗΡΗ ΚΩΦΩΣΗ- ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΣΕΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ,ΛΟΓΟ ΕΡΕΥΝΑΣ κ ΛΟΓΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΟΠΟΤΕ ΝΑΙ ΝΑ ΕΒΑΖΑ ΜΠΙΜΠΕΡ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΒΡΩ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟ !   ΧΡΗΣΤΟΣ. 

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    01/09/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    2
    babis_ath στις #65738

    Καλημέρα στη παρέα και σε όλους του απανταχού κυνηγούς γράφω πρώτη φορά αλλά κάθε μέρα διαβάζω της συζητήσεις που κάνετε στο site και είμαι ευχαριστημένος από το ενδιαφέρουν που υπάρχει και γενικότερα από τα νέα παιδία που σε αυτός ανήκω και εγώ. Λοιπόν όσο αναφορά το θέμα κουδουνάκι ή Beeper θα ψηφίζω κατηγορηματικά κουδουνάκι ή τίποτα , γιατί κακά τα ψέματα το beeper σκοτώνει τα πουλιά , δεν έχετε διαβάσει σε διάφορες βιβλιογραφίες που αναφέρουν ότι η μπεκάτσα και ο λαγός όταν σηκώνονται κοιτάνε πάντα μην τυχών τα παρακολουθεί κάποιο γεράκι ή κάποιο άλλο αρπακτικό είναι λοιπόν βέβαιο ότι το beeper καθηλώνει το πουλί κάτω οι Γάλλοι δεν είναι χαζοί που το κατάργησαν αλλά βλέπουν μπροστά τι προτιμάτε να πηγαίνετε κάθε φορά και να σηκώνετε 2-3 η και περισσότερα πουλιά και να παίρνετε 1-2 ή να παίρνετε 4-5 την 1 φόρα και μετά να μην βρίσκετε τίποτα γι’ αυτό κουδουνάκι και πάντα κουδουνάκι και ας βάζουμε ένα ή και κανένα πουλί στη τσάντα .

    Φιλικά

    Babis_ath

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    21/10/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    1528
    BillCentro στις #65740

    Opos exo janapei…
     Kalo tha einai na eimaste oso mporoume pio paradosiakoi ston tropo kinigiou..
      Eimai kata tis Xrisis tis  texnologias ( plin aytis tou K. Oplou) den armozei pistevo… 
    Pia tha einai i diafora meta to telos tis kinigetikis ejodou, ean xrisimopioume Biber?

    PS
    Vasika me enoxlei na akouo biber stis korifes tou vounou….

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    17/10/2005
    Αρ. μηνυμάτων:
    35
    ΤΑΜΠΙ στις #65741

     

    KAPOU AKOYSA OTI TO MPIPER APAGOREYETAI!ISXYEI?

    OSO GIA THN ENOXLISI FANTASOY NA KINIGAS LAGO K NA SOY ERTHEI APO PISO ENA SKILI ME MPIPER.K NA SOU GYRISEI TON LAGO!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    19/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    2789
    kostask στις #65747

    Εχουμε ξαναμιλήσει για τα μπιπερ πολλές φορές.

    Θα συμφωνήσω απόλυτα με το XIRO και τον Πέτρο.

    Παρόλο που ελάχιστα έχω κυνηγήσει την μπεκάτσα πιστεύω ότι αναλόγως τον τον τρόπο εργασίας του σκύλου και του κυνηγότοπου, το μπίπερ χρειάζεται. Φυσικά να κτυπά μόνο σε περίπτωση φέρμας. Παρόλο που έχω μάθει να κυνηγώ με τσοκάνι αφού για τα λαγόσκυλα είναι απαραίτητο εργαλείο και μπορώ να το ξεχωρίζω από 10 αλλά ξένα, Υπάρχουν στιγμές που δεν μπορείς να το ακούσεις. Αν για παράδειγμα φυσά η αν ο σκύλος περάσει πίσω από την πλαγιά τελείωσε.

    Στα κυνηγοτόπια που κυνηγώ μπεκάτσα τις περισσότερες φορές ξεσχίζεσαι στα βάτα για να φτάσεις στον φερμαρισμένο σκύλο σου. Αν κάνεις λάθος δεν ξανατολμάς να περάσεις πάλι από τις πατουλιές ειδικά αν δεν είσαι βέβαιος για την θέση του σκύλου.

    Τελειώνοντας θέλω να πω μια αλήθεια. Έχω διαπιστώσει ότι οι φανατικοί πολέμιοι του μπίπερ είναι συνήθως ιδιοκτήτες πολύ κοντινών σκύλων. Αν και λάτρης των ιδανικών αποστάσεων και των σκύλων που κυνηγούν για το αφεντικό τους, θεωρώ ότι αν για οποιοδήποτε λόγο απαιτήται μπίπερ καλό είναι να χρησιμοποιείται. Δεν είναι θέμα περισσότερων πουλιών είναι ότι κάποια σκυλιά χωρίς μπίπερ δεν πρόκειται να σου δωσουν κανένα πουλί.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    02/07/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    720
    kynigofotis στις #341314

    ΕΧΩ ΕΝΑ ΕΠΑΝΙΕΛ ΜΠΡΕΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 6 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΕΡΣΥ ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΚΑΤΣΑ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΥΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΕ ΠΟΥΛΙ ΑΝΟΙΓΟΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΡΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΗΣΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΧΟΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΕΡΝΟΥΣΕ Ο ΣΚΥΛΟΣ 2 ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΤΟΥ.

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΝΗΓΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΣΚΥΛΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΕΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΕΠΑΝΙΕΛ ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΙΝΤΕΡ Η’ ΣΕΤΤΕΡ.ΕΠΕΙΔΗ ΚΙΟΛΑΣ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΣΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΡΠΩΘΕΙΣ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΜΑΡΕ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΣ!!!

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΟΤΟΠΟ ΠΑΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΗΣ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΝΟΣ BEEPER.

     

    ΦΙΛΙΚΑ,ΦΩΤΗΣ.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    07/06/2005
    Αρ. μηνυμάτων:
    69
    kirkleon στις #65753

    Πέτρο, επειδη με ρώτησες θα σου απαντήσω. Κυνηγάω 12 χρόνια τα πάντα και ΠΑΝΤΑ με ποιντερ. Έχω χάσει πουλιά ελάχιστα επειδή δεν μπορούσα να βρώ το σκύλο στο πυκνό που φερμάρει. Αν ο σκύλος φεύγει ανεξέλεκτα 200 300 μέτρα αυτό δεν μπορεί να το πεί κανένας ανοικτή έρευνα και να δικαιολογήται για το μπίπερ. Επίσης κάποιος έγραψε ότι τα σκυλιά μεγάλης έρευνας χωρίς μπίπερ θα ήταν για πέταμα. Ας νομίζει ότι θέλει. Μάλλον δεν έχει δεί ΚΑΛΑ σκυλιά. Τέλος σε άλλο θέμα για το κυνήγι της μπεκάτσας μας λές ότι σου αρέσει το δάσος και σε μαγεύει η ομορφιά της φύσης. Αν σου ήταν αρκετό θα χρησιμοποιούσες μόνο κουδουνάκι και ας έχανες και καμμία. Αλλά δυστυχώς στους περισσότερους αρέσει η ομορφιά της τσάντας…

    ΦΙΛΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 87 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Η συζήτηση ‘Μη ενεργά θέματα κυνηγίου’ δεν δέχεται νέα θέματα και απαντήσεις.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων