ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 83 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    19/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    2789
    kostask στις #30043

    Όπως έχουμε ξαναπεί, υποστηρίζεται από πολλούς ότι η γνωριμία του κουταβιού με το θήραμα πρέπει να γίνεται με ήμερο θήραμα.
    Πιθανώς αν διαθέτουμε μεγαλύτερα και έμπειρα σκυλιά, τα κουτάβια να έχουν την δυνατότητα να μπουν κατευθείαν στο άγριο. Σ’ αυτή την περίπτωση όμως υπάρχουν άλλου είδους κίνδυνοι.
    Θα παρακαλούσα τον Γ. Νικολακόπουλο αλλά και όποιον άλλο έχει ανάλογη εμπειρία να σταθεί λίγο στο θέμα αυτό.
    Σαν ήμερο θήραμα συνήθως χρησοιμοποιήται το ορτύκι.
    Παρόλο που είναι φτηνά είναι ακατάλληλα για εκπαίδευση γιατί είναι πολύ ήμερα. Κατάλληλα θεωρούνται τα γιαπωνέζικα ορτύκια και οι Κολίνοι.
    Τα γιαπωνέζικα είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν, ενώ οι Κολίνοι πωλούνται σε πολλά καταστήματα και στο παζάρι του Σχιστού. Η τιμή τους είναι 7 ευρώ αλλά είναι πολύ δυνατά πουλιά, μπορούν και πετούν για μερικά μέτρα και ποδαρώνουν σαν τοπιάρικο ορτύκι.
    Χθες το πρωί έκανα ένα καλό εκπαιδευτικό με κολίνους στην σκυλίτσα μου, με άριστα αποτελέσματα.
    Ήμουν στο χωριό μου όπου ο τόπος προσφέρεται για τέτοιας μορφής εκπαίδευση.
    Από το Σαββάτο απόγευμα μέχρι την Κυριακή το πρωί είχα βάλει τους κολίνους σε ένα παλίο κοτέτσι ώστε να χάσουν όσο γίνεται την βαριά μυρωδιά του κλουβιού.
    Το πρωί της Κυριακής τους έδεσα ένα κόκκινο σπαγγάκι (2,5μ) στο πόδι χωρίς να τα δέσω όμως από κάπου σταθερά, το έκανα απλά για να ξέρω που είναι. Απέναντι από το σπίτι μου βρίσκεται ένα χωράφι με κομμένο σανό το οποιο ήταν στοιβαγμένο σε παράλληλες σειρές κατα μήκος του χωραφιού. Οι στοίβες του σανού μαζί με τις χαντάκια που υπήρχαν στις άκρες του χωραφιού προσέφεραν ιδανική κάληψη για τους Κολίνους. Τους ελευθέρωσα και αφού πέταξαν για λίγα μέτρα χώθηκαν στο σανό. Φορούσα πλαστικά γάντια για να μην έχουν την μυρωδιά των χεριών μου.
    Μετά από 10΄λεπτά οδήγησα και την Ρένα εκεί ξεκινώντας το ψάξιμο από το τέρμα του χωραφιού ώστε ο αέρας να είναι κόντρα. Η σκυλίτσα άρχισε το ψάξιμο και για πρώτη φορά απομακρύνθηκε από μένα πάντα σε λογική απόσταση για cocker. Πρώτα εντόπισε τον αρσενικό  Κολίνο ο οποίος είχε χωθεί μέσα στα βάτα στην άκρη του χωραφιού. Οι κινήσεις της οταν αντελήφθηκε το ορτύκι ήταν τόσο έντονες που ήταν πολύ εύκολο να καταλάβω τι θα ακολουθήσει. Το ορτύκι είχε φρακάρει μέσα στα βάτα και δεν κινούνταν καθόλου, η Ρενούλα ορμισε μέσα όπου έγινε χαμός μέχρι που το ορτύκι μπερδεύτηκε με το σπάγγο και το επιασε (ηταν αδύνατον να πετάξει μέσα στα βάτα). Ευτυχώς η Ρένα έχει πολύ μαλακό δόντι και βγαίνοντας, μου το άφησε στο χέρι απείραχτο. Έβγαλα λοιπόν το σπάγγο και μόλις απομακρύνθηκε η Ρένα το άφησα ξανά ελεύθερο.
    Λίγο παρακάτω εντόπισε το άλλο ορτύκι το οποίο μόλις είδε την μουσούδα της Ρένας να χώνεται στο σανό πετάχτηκε και αφού διέσχισε το μισό χωράφι πετόντας προσγειώθηκε στο διπλανό χωράφι που είχε ψηλά χόρτα.
    Η Ρένα αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να δει που έκατσε, την κατεύθηνα εγώ προς τα εκεί και το ξαναβρήκε αμέσως. Αυτή την φορά το ορτύκι μολις ένοιωσε την παρουσία του σκύλου προτίμισε να απομακρινθεί με τα πόδια μέσα στα ψηλά χόρτα. Το θέαμα ήταν πολύ αστείο αφού η Ρένα πήδαγε και βουτούσε στα χόρτα σαν γάτα να πιάσει  το ορτύκι καπακόνοντας το. Κάποια στιγμή το ορτύκι βρέθηκε σ’ ενα άνοιγμα και μη έχοντας κάληψη σηκώθηκε, δίνοντας εικόνα για μια εύκολη τουφεκιά αν επρόκειτο για πραγματικό κυνήγι.
    Το σκηνικό επαναλήθηκε 3 φορές με την διαφορά οτι τα άφηνα ελεύθερα και πήγαινα μετα από κάποια ώρα ώστε να έχουν αλλάξει σημείο και να μην ξέρω ούτε εγώ που ακριβώς είναι. 
    Την τελευταία φορά δεν ξέρω γιατί αλλα και τα 2 ορτύκια δεν έκαναν καμιά προσπάθια να φύγουν όταν ανακάλυψε η Ρένα την κρυψώνα τους, έτσι τα έπιασε πολύ εύκολα στο στόμα της. Δεν είχε νόημα να συνεχίσω με τα ορτύκια παραδομένα, οπότε διώτης και θηράματα πήγαν στην θέση για τάισμα και πότισμα.
    Δεν ξέρω αν χρειάζεται να το επαναλάβω η αν πρέπει να περιμένω την περίοδο που θα επιτραπούν τα εκπαιδευτικά στο άγριο θήραμα. Με τις ελάχιστες γνώσεις μου στα πουλόσκυλα, δεν νομίζω οτι μπορεί να προσφέρει τίποτα άλλο η επανάληψη  αφού υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις στον σκύλο. 
     


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    19/01/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    99
    tzimoyrtos στις #38070

    Μετά από αυτό το εξαντλητικό τεστ.. Κώστα μου.. εύχομαι να απόλαυσης

    τους καρπούς  των κοπών σου και της Ρένας, στους μακεδονικούς κάμπους

    εγώ όμως και πάλι  δεν κατάλαβα γιατί έβαλες τον εαυτό σου σε τέτοιο κόπο.

    Καλά εσύ είχες την όρεξη, την Ρένα την ρώτησες;

    Φυσικά και αστειεύομαι.. Εύχομαι να πάνε όλα καλά στην εκπαιδεύσει  της Ρένας και να αποδειχτεί  τρομερό κυνηγόσκυλο.

    Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι είναι έτοιμη, αφού  το απορτ το έχει, και την ερεύνα, εκείνο που θα  της λίπη  τώρα θα είναι αντοχή  σε

    πραγματικές συνθήκες κυνηγιού, ζέστης, πολλές ώρες,κ.λ.π.

    φιλικα..

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/03/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    277
    ΙΑΚ στις #38074

    ΚΩΣΤΑ ΠΟΣΩΝ ΜΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΡΕΝΑ ΘΥΜΙΣΕ ΜΟΥ ??

    ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΚΑΙ ΠΕΡΣΙ ??

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    19/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    2789
    kostask στις #335653

     Φίλε Βάιε ο λόγος που μπαίνω σ΄αυτόν τον κόπο οπως τα έχουμε ξαναπεί, είναι οτι δεν αισθάνομαι έτοιμος να εγκαταλείψω τον λαγό ξεκινόντας από την αρχή σ΄ενα εντελώς διαφορετικό κυνήγι.

    Αλλά το κυριότερο για μένα, καθότι μ’ αρέσουν τα δύσκολα θεωρώ πρόκλειση να καταφέρω να κυνηγάω μ΄ενα κόκερ τα ορτύκια, καλύτερα απ’ οτι τα περισσότερα Ποιντερ.

    Αν ήσουν χτες μαζί μας στην συγκέντρωση θα άκουγες τον Μπάμπη Γκαβά να  λέει τι μπορεί να κάνει ένα καλό κοκερ. Σημειωτέον ο Μπάμπης δεν κυνηγά μόνο με κοκερς.

     

    , προτίμ

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    19/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    2789
    kostask στις #38081


    [indent]Μνημόνιο: Αρχική αποστολή από ΙΑΚ στίς 17 Mάϊος 2004


    ΚΩΣΤΑ ΠΟΣΩΝ ΜΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΡΕΝΑ ΘΥΜΙΣΕ ΜΟΥ ??

    ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΚΑΙ ΠΕΡΣΙ ??


    [/indent]Τον άλλο μήνα χρονίζει, την έπαιρνα στις τσίχλες από τα Χριστούγεννα και μετά.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    19/01/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    99
    tzimoyrtos στις #38082

    Ναι αλλά θα το χρησιμοποιεί στα πολύ- πολύ πυκνά

    για μπεκάτσα, ασφαλώς εκεί συμφωνώ θα κάνη θραύση

    κι από όσο γνωρίζω, διαθέτη πολλά σκυλιά, πολλές ράτσες

     ειδικά  για κάθε έδαφος, για κάθε κυνήγι

    σαν μανιώδης κυνηγός που είναι.

    Ελπίζω στην συζήτηση σας να σου μετέφερε κάτι από τις γνώσεις του

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    19/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    2789
    kostask στις #335654

    Η συζήτηση μας ήταν οτι θέλει να ζευγαρώσει οπωσδήποτε το κοκερ του με την Ρένα:)] src=”http://www.e-artemis.gr/Forum/smileys/smiley15.gif” width=17 onclick=”AddSmileyIcon(‘smileys/smiley15.gif’)”>

    Και με συμβούλεψε να μην ασχολούμαι μ’ οσους δεν ξέρουν από cockers:D] src=”http://www.e-artemis.gr/Forum/smileys/smiley4.gif” width=17 onclick=”AddSmileyIcon(‘smileys/smiley4.gif’)”>

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    19/01/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    99
    tzimoyrtos στις #38103

    Και πολύ σωστή η συμβουλή του, φίλε Κώστα, τα θηράματα

    σπανίζουν πλέον στις ημέρες μας, και η Ρένα μόνο μια είναι.

    μεταξύ μας  όμως….. να φανείς σκληρός στις διαπραγμάτευσης

    ο αρσενικός πρέπει να απόδειξη τα κυνηγητικά του ένστικτα

    και την άριστη γενεαλογία, αλλιώς…….

    φιλικα

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/02/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    213
    kazam στις #38111

    Κωστα δεν μας ειπες δυο πραγματα

    1)Η Ρενα οταν πεταξε το ορτυκι το πηρε απο πισω η εμεινε σταματημενη;

    2) Η Ρενα επιασε το πουλι στο στομα της επειδη δεν προλαβες νατην σταματησεις ή να της το αρπαξης πρωτος;

    Εαν το πηρε στο κυνηγι θα κινδυνεψη καποτε να φαει σκαγια

      Ειναι σημαντικο να μαθη να μην μουνταιρνει το θηραμα

    Μιχαλης

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #335684

     

    Η διαφορά των σπάνιελς από τους δείκτες είναι ότι αντί να φερμάρουν πέφτουν πάνω στο θήραμα, γι αυτό και ο επίσημος χαρακτηρισμός των φυλών είναι Σκύλοι Ξεπετάγματος. (Flashing Dogs). Δεν μας ανησυχεί λοιπόν αν ένα απλό κυνηγόσκυλο στις πρώτες εκπαιδευτικές του εξόδους μουντάρει το θήραμα (στα σπάνιελς μόνο). Σε ένα σπάνιελ που προορίζεται για αγώνες ναι. Αν κάτι πρέπει να μας προβληματίζει είναι η διαφορά  στη συμπεριφορά του ήμερου πουλιού από το άγριο. Όταν όμως έρθει σε επαφή με μερικά άγρια θα προσαρμοστεί στις αντιδράσεις τους και σιγά σιγά θα αποκτήσει πείρα. Εξ άλλου αν ξεκίναγε με άγρια ορτύκια όταν θα έπεφτε σε ένα φασιανό μια μπεκάτσα  δεν θα έπρεπε να προσαρμοστεί και σε αυτά; Δε λέμε ότι για να γίνει ένας καλά εκπαιδευμένος σκύλος μάστορας πρέπει να πέσει σε πολλά πουλιά;

    Την επόμενη φορά που θα ξαναβγάλεις τους κολίνους θα ξαναπετάξουν, 2 ξεπετάγματα ανά πουλί είναι αρκετά, μετά λουφάζουν. Καλή δουλειά κάνουν τα περιστέρια. Αν έχεις καταπέλτη πολύ καλά, διδάσκεις συγχρόνως και την ακινησία, αν όχι «κοιμίζεις» το περιστέρι. Αν στο δείξουν είναι πολύ εύκολο, βάζεις το κεφάλι κάτω από την φτερούγα και τρίβεις από τον λαιμό προς την ουρά, το ακουμπάς μαλακά στο χώμα και αυτό μένει έτσι μέχρι να το ενοχλήσει ο σκύλος. Αν είναι από περιστερώνα θα επιστρέψει χωρίς απώλεια χρημάτων. Όσοι έχουν ένα σε κλούβα, για να μη το χάνουν του δένουν στο πόδι ένα σπάγκο 50-60μ και μπήγουν το ξύλο της καλούμπας στο χώμα, στο κέντρο ενός μεγάλου χωραφιού (τριφύλλι, σταριά) χωρίς καλώδια δέντρα κλπ. απλώνουν τον σπάγκο για να μη μπλεχθεί και αφήνουν τον σκύλο πάντα κόντρα στον αέρα. Όταν ο σκύλος έχει μάθει ακινησία τον εκπαιδεύουμε και στο κουνέλι.

    δεν νομίζω οτι μπορεί να προσφέρει τίποτα άλλο η επανάληψη[font=” Verdana”] [/font] αφού[font=” Verdana”] [/font]υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις στον σκύλο

    Όταν υπάρχει κίνδυνος δεν κάνουμε ούτε δοκιμή. Μερικοί εκπαιδευτές σκωπτικά λένε πως οι σκύλοι γεννιούνται σωστοί μέχρι να τους χαλάσουν τα αφεντικά τους.

    Δεν κατάλαβα όμως τι λανθασμένες εντυπώσεις εννοείς, μήπως το ότι κάθετε ο κολίνος και τον πιάνει; Αυτό θα ξεπεραστεί γρήγορα όταν τα επόμενα πουλιά δεν θα μπορεί να τα πιάνει. (Πάντα μιλάω για σπάνιελς). Υπάρχει πρόβλημα αλλά είναι πρόβλημα περισσότερο της ροής του μαθήματος παρά με τον σκύλο.

    Η μάθηση του σκύλου βασίζεται στην επανάληψη. Η μία φορά είναι απλά ένα τέστ. Τα εκπαιδευτικά με (ποιοτικό) θήραμα εκτροφής είναι ο ενδιάμεσος σταθμός μεταξύ της βασικής εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης σε πραγματικό κυνήγι με άγριο θήραμα. Στα εκπαιδευτικά με θήραμα εκτροφής φροντίζουμε να μάθει να ερευνά με μέθοδο, σε σωστή απόσταση και να καλύπτει όλο το χώρο. Να κατευθύνεται προς την υποδεικνυόμενη κατεύθυνση αριστερά, δεξιά, πίσω. Να κάνει ακινησία στο ξεπέταγμα του πουλιού. Πολύ σωστά επισημαίνει ο Kazam ότι κάποτε θα φάει σκάγια. Στα σπάνιελς δεν είναι το κερασάκι στην τούρτα όπως στα φέρμας, είναι «πρέπει». Τέλος να μάθει να «μαρκάρει» που θα προσγειωθεί το πουλί, ζωντανό ή νεκρό. Τελειώνουμε με μερικές επαναφορές νεκρού θηράματος ή ντάμυ.

    Κώστα καλή συνέχεια.

    Φιλικά 

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    19/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    2789
    kostask στις #335685

    Γιάννη σ’ ευχαριστώ όχι μόνο για μένα αλλά και εκ μέρους όλων όσων διαβάζουν το φόρουμ και θέλουν να ξεκινήσουν τα σκυλιά τους.

    Θεωρούσα οτι δεν θα έχει νόημα η επανάληψη ακριβώς επειδή έβλεπα τους κολίνους οτι σταμάτησαν να πετάνε.

    Αφού μου λες οτι θα ξαναπετάξουν θα το συνεχείσω.

    Με ευχαρίστησε το γεγονός οτι μετά το πρώτο ξεπέταγμα, σήκωνε το κεφάλι και περίμενε να δει που θα πάει.

    ’σφαλώς έχει πολλά να μάθει ακόμα αλλά δείχνει επιμονή και όρεξη.

    Αν βρεις καιρο να τα πουμε τηλεφωνικώς για την εκπαίδευση με κουνέλι, με ενδιαφέρει πολύ. Εκεί είναι που αν τα καταφέρει ένα cocker θα τρελάνει κόσμο!!!

    Πίστεψε με στο κυνήγι περνάμε πολλές φορές 2-3 μέτρα από το γιατάκι του λαγού και δεν παίρνουμε χαμπάρι ακόμα και με έμπειρα λαγόσκυλα. Έχω δει όμως Κούρτσχααρ απόγευμα που έχει εξαφανιστεί ο ντορός γύρω από το γιατάκι, να φερμάρουν και να μην ξέρουν τι είναι.

    Ο Γαμπρός μου στην Κέρκυρα είχε κτυπήσει πολλούς λαγούς στο ξεφώλιασμα, με ένα Εγγλέζικο μικροσκοπικό σκυλί ειδικό στο να ξεφωλιάζει τα αγριοκουνελα μέσα από τις τρύπες τους. Το έπαιρνε πάντα μαζί του παρόλο που είχε 3 λαγόσκυλα.

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/03/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    277
    ΙΑΚ στις #38147

    ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ (ΣΠΡΙΝΓΚΕΡ 4,5 ΜΗΝΩΝ)

    ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΡΤ

    ΤΙΣ 2-3 ΠΡΩΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΕΤΑΩ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙ

    ΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙ 

    ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ .ΜΕΤΑ ΤΙΣ 3 ΦΟΡΕΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΦΙΓΓΕΙ ΚΑΙ

    ΚΑΘΕΤΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΡΩ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ (ΒΑΖΕΙ ΚΟΝΤΡΑ)

    ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΚΑΛΑ Η ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ???

    ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΜΕ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ  ΘΗΡΑΜΑ Η Η ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΦΙΓΓΕΙ ???

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #38158

     

    Κώστα ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είναι ευχαρίστησή μου και υποχρέωσή μου να μεταφέρω τις απόψεις μου (που πάντα είναι υπό κρίση). Ότι αναφέρεις στο «Ιδιογομώσεις φυσιγγίων» 18/5 11:07, αλλάζοντας μερικές λέξεις θα μπορούσα να το προσαρμόσω και για μερικούς κυνόφιλους.

    Αφού μου λες οτι θα ξαναπετάξουν θα το συνεχείσω.

    Κώστα είναι απαραίτητο να το συνεχίσεις έστω και αν αυτοί οι κολίνοι είναι “φλώροι” και δεν ξαναπετάξουν. Βρες άλλο θήραμα στην ανάγκη. Τώρα είναι η ευκαιρία να κάνει αυτά που πρέπει η Ρένα. Εκτός αν κάνεις αυτό που κάνουν οι σωστοί εκπαιδευτές: να πας κυνήγι με φίλο που θα πυροβολεί ότι ξεπετά η Ρένα, εσύ δεν θα κρατάς όπλο θα έχεις την προσοχή σου σε ότι κάνει η Ρένα και θα καθοδηγείς.

    σήκωνε το κεφάλι και περίμενε να δει που θα πάει.

    Αυτό είναι το μαρκάρισμα. Μνήμη 3-4 σημείων είναι ικανοποιητική, ο Ντόναλτ (ένα από τα κόκερ μου) πιάνει 7. Η μικρή η Σουίτυ 5-6 μέχρι τώρα.

    Αν βρεις καιρο να τα πουμε τηλεφωνικώς για την εκπαίδευση με κουνέλι

    Τα τηλέφωνά μου τα ξέρεις, βραδινές ώρες είμαι συνήθως σπίτι όποτε θέλεις πάρε με, αλλά αν δεν δεις δεν θα καταλάβεις γιατί πρέπει πρώτα ο σκύλος να είναι άριστος στην υπακοή και κυρίως στο κάτω από μακριά. Μπορώ να στο δείξω σε βίντεο.

    Πίστεψε με στο κυνήγι περνάμε πολλές φορές 2-3 μέτρα από το γιατάκι του λαγού και δεν παίρνουμε χαμπάρι

    Σε πιστεύω εκτός από τα κυνήγια μου στα αγριοκούνελα, όσους λαγούς έχω πάρει τα τελευταία χρόνια τους έχουν βγάλει τα κόκερ μου.

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    19/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    2789
    kostask στις #335695

    Ιάκωβε προφανώς αφού παίζει 2-3 φορές το δικό σου παιχνίδι, παύει να το βρίσκει συναρπαστικό και θέλει να το παίξετε με τους δικούς του κανόνες.

    Το κουτάβι θα πρέπει να συνηδητοποιήσει οτι το αντικειμενο που απορτάρει είναι δικό σου και πρέπει να στο δώσει.

    Θα σου  πεί ο Γιάννης καλύτερα από εμένα που είμαι μαθητής του το πώς θα κάνεις το σκύλο σου να το καταλάβει. Συνήθως του ανοίγεις το στόμα το παίρνεις και του λές ταυτόχρονα άστο-άστο μέχρι να το μάθει.

    Το σίγουρο είναι οτι θα πρέπει να μάθει να σου το αφήνεις αφού του δώσεις την εντολή άστο. Προηγουμένως βέβαια με το που στο φέρνει το χαιδεύεις και του λες πολλά μπράβο και ακολούθως την εντολή άστο. Το να σου το αφήσει χωρίς εντολή κρύβει τον κίνδυνο αν το θήραμα είναι ζωντανό να τρυπώσει κάπου και να το χάσεις.

    Θα ήταν προτιμότερο να του μάθεις πρώτα τις βασικές εντολές υπακοής.

    Η Ρένα όταν μου την έδωσαν σ’ αυτήν την ηλικία περίπου, απορτάριζε αλλά δεν άφηνε το αντικείμενο αν δεν έσκυβα να το πάρω. Μη γνωρίζοντας πολλά και αγωνιόντας να δω τι θα κάνει την έβαλα σε κατεψυγμένο θήραμα. Το έφερνε αλλά τρελενότανε από την γεύση του οπότε την πρώτη φορά που την πήρα στις τσίχλες, δεν έσκυψα να την πάρω αμέσως γιατί γέμιζα το όπλο και την βρήκα να την έχει μισοκαταπιεί. Την μάλωσα (κακό αυτό, θα μπορούσε να μην ξαναπορτάρει) και ευτυχώς δεν το ξανάκανε.

    Όλο τον Γενάρη και Φλεβάρη που την έπαιρνα μαζί μου βελτιώθηκε πολύ μέχρι που έχει καταφέρει να κάνει το εξής. Αν το θήραμα είναι νεκρό το αφήνει στα πόδια μου, αν όμως είναι ζωντανό το κρατάει στο στώμα και τρίβεται στα πόδια μου μέχρι να σκύψω.

    Προσπάθισε να κάνεις σωστά την εκπάιδευση γιατί εγώ με τα λάθη που έκανα, το οτι δεν χάλασα την σκυλίτσα είναι ευτύχημα.

    Το κυριότερο από όλα είναι οτι την κουβαλούσα στους λόγγους και τις ρεματιές στο περπατητό, απαιτόντας να είναι συνεχώς δίπλα μου για να παρακολουθεί το πότε θα τουφεκίσω. Αποτέλεσμα ήταν να μην ανοίγεται καθόλου, μπορεί να έμαθε με το που σηκώνω το όπλο να κοιτά προς τα εκεί αλλά τώρα κάνω προσπάθια για να ανοιχτεί.

    Ευτυχώς στο λιβάδι που είναι ο σωστός τόπος να ξεκινήσει ένα κουτάβι, έδειξε οτι συνέρχεται.

    Ιάκωβε τα σπάνιελς είναι χαρισματικά σκυλιά, αν πιστέψεις σ’ αυτά θα πάρεις πολλά. Σίγουρα δεν αντικαταστούν ένα πόιντερ η ένα σέττερ αλλά για μένα δεν συγκρίνονται σε εξυπνάδα με κανένα άλλο σκυλί. Ο 5χρονος λύκος που έχω φαντάζει κουτάβι μπροστά σ’ αυτή. Είδες τι έλεγε ο Μπ. Γκαβάς ΤΗΝ ΜΠΕΚ’ΤΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΚΏΣΕΙ ΤΟ ΚΟΚΕΡ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΤΑΙ 2 ΦΟΡΕΣ.

     

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #38167

     

    Ιάκωβε πως την λες την ομορφούλα σου; Είναι όπως στην φωτογραφία πριν την φέρεις ή καλύτερη;

    Όπως είπες είναι η εποχή του παιχνιδιού, αλλά και η εποχή των λαθών μας που αποπροσανατολίζουν τα κουτάβια μας  και δυσκολεύουν την μετέπειτα εκπαιδευσημότητα των. Πολύ προσοχή λοιπόν στην αρχή.

    2-3 επιτυχημένα απόρτ είναι αρκετά για τώρα, καλύτερα 3-4 φορές την ημέρα από 2-3 απόρτ, παρά 5-6 μαζεμένα. Ή θα βαρεθεί ή θα πάει να το παίξει μόνη της για να μη της το πάρεις (γι αυτό στο σφίγγει) ή θα αλλάζει το παιχνίδι από «πέτα να το φέρω» σε «διελκυστίνδα» (αγαπημένο παιχνίδι μεταξύ των κουταβιών που τραβούν σχοινί ή πανί) . Όταν στο φέρνει επαίνεσέ την χωρίς να της το παίρνεις από το στόμα αμέσως. Όταν στο αφήσει τότε θέλει περισσότερο χάδι και μπράβο. Κάθε μάθημα πρέπει να τελειώνει με επιτυχημένη προσπάθεια. Το μπαλάκι του τένις και τα ντάμυς είναι αρκετά για τώρα, το νεκρό πουλί (όχι κατεψυγμένο) είναι για αργότερα αφού τελειώσει την βασική εκπαίδευση. Συνηθίζω να κάνω ένα τέστ στα κουτάβια μου περίπου 3 μηνών με ζωντανό θήραμα (μόνο για μια φορά, με τις δικές μου συνθήκες, και ερμηνεύοντας αυτό που θα δω με τον δικό μου τρόπο. Δηλαδή δεν στο συνιστώ να το κάνεις )

    Αν ψάξεις σε προηγούμενο θέμα είχα περισσότερες πληροφορίες για την επαναφορά.

    Φιλικά

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 83 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων