Απαντήσεις συζητήσεων που έγιναν

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 243 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Posted In: duckaholic

  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/11/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    247
    duckaholic στις #414188

    Το θέμα είναι ότι όσο πιο πολλά μαθαίνεις, τόσο καταλαβαίνεις πόσα λίγα ξέρεις. Κι αυτό είναι κάτι που έρχεται με την ηλικία και την εμπειρία. Θυμάσαι πόσα νόμιζες ότι γνώριζες πιο νέος σε σχέση με όσα γνωρίζεις σήμερα και σκέφτεσαι πως στατιστικά δεν γνωρίζεις στην ουσία τίποτα τελικά. Το “εν οίδα ότι ουδέν οίδα” του Σωκράτη ταιριάζει παντού. Το να λες “τα ξέρω όλα και δεν ρωτάω κανέναν ή δεν εμπιστεύομαι κανέναν π…..η”, ή το άκρως αντίθετο, “δεν ξέρω τι μου γίνεται, είμαι χαμένος από χέρι”, είναι ακραίες τοποθετήσεις που και οι δύο εξασφαλίζουν τη στασιμότητα και την αποστασιοποίηση από τη γνώση και τη βελτίωση. Αυτό που λέει ο kapnas είναι σωστό: Όλοι ασχολούνται με κάννες, τσοκάκια, φυσίγγια και δεν συμμαζεύεται, αλλά ελάχιστοι με τν προσωπική τους βελτίωση. Το να το λέει ο kapnas δεν είναι παρεξηγήσιμο. Αν το πω εγώ όμως, παρεξηγείται ότι “διαφημίζω την πραμάτεια”. Η προσωπική βελτίωση όμως δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα. Θέλει πολλή δουλειά, διάβασμα, παρατήρηση, ερωτήσεις, αίτηση βοήθειας από άλλους, πειραματισμό, δοκιμές, επιμονή, υπομονή και πάνω απ’ όλα ανοιχτά μυαλά. Κάποιοι αισθάνονται παγιδευμένοι στην έλλειψη γνώσεών τους και κλείνονται στον εαυτό τους, πιστεύοντας ότι αδυνατούν να φιλτράρουν τις πληροφορίες που τους δίνονται. Άλλοι επηρεάζονται από όλους, και δέχονται όλες τις πληροφορίες ως ουσιαστικές χωρίς φιλτράρισμα, με αποτέλεσμα να μπερδεύονται πολύ χειρότερα. Άρα το ζητούμενο είναι το κατάλληλο φίλτρο. Να αποκτήσεις δηλαδή τις βασικές γνώσεις που θα σου επιτρέψουν να κατανοείς το θέμα  “σκόπευση” ως μηχανισμό, οι οποίες θα σου επιτρέψουν και να φιλτράρεις την πληθώρα των εξωτερικών πληροφοριών, κρατώντας, δοκιμάζοντας προσωρινά ή απορρίπτοντας πληροφορίες, βασιζόμενος στο φίλτρο σου.

    Καλό είναι όσοι γνωρίζουμε δυο πραγματάκια παραπάνω, να προσπαθούμε να τα παρουσιάζουμε όσο το δυνατόν πιο απλοϊκά και κατανοητά, ώστε να μην τρομοκρατούμε τους συναδέλφους που θέλουν να μάθουν. Και αυτοί που δέχονται τις συμβουλές τρίτων δεν πρέπει να αρκούνται σε αυτές. Θέλει προσωπική προσπάθεια και εμπιστοσύνη στις όποιες γνώσεις και δυνατότητές τους. Η πληροφορία χρειάζεται εσωτερική επεξεργασία για να γίνει γνώση.

     


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/11/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    247
    duckaholic στις #414096

    tasosmp wrote:
    ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟ ΕΧΩ 10 ΧΡΟΝΙΑ,ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ,ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΣΩΣΤΗ ΕΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΝΤΑΚΙΟΥ ΣΤΟΝ ΩΜΟ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΕΞΕΛΕΧΤΗ ΚΑΝΗ (BENELLI CRIO) ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΡΙΧΝΩ ΜΕ ΦΛΟΜΠΕΡ,ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΚΡΙΝΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ.ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ Η ΚΑΝΕΣ ΠΑΝΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ.ΒΕΒΑΙΑ Η ΣΚΟΠΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΩΜΕΝ ΑΛΛΩΣΤΕ.

    ΦΙΛΙΚΑ tasosmp

    και ομως Τασο , 99 % θελει και αλλο pitch , εχει εντονα αρνητικο η crio , pitch ιδανικο για σχεδον κατακορυφες τουφεκιες , δεν ειμαι κοντακας αλλα με την μικρη εμπειρια που εχω στα Benellia , εχω διαπιστωσει οτι θελουν τουλαχιστον μηδενικο pitch , δηλαδη ιση αποσταση του επανω μερους του πελματος , της μεσης και του κατω μερους απο την σκανδαλη , μα ποιος ειμαι τελικα ? ο γιατρος των Benelli ?????????????

    Δεν είναι δυνατόν και τα τρία μέρη του πέλματος να απέχουν το ίδιο από τη σκανδάλη, ούτε κάτι τέτοιο θα σήμαινε μηδενικό pitch. Μηδενικό pitch είναι όταν το πέλμα έχει 90° γωνία σε σχέση με την προέκταση της κάννης. Σε ένα όπλο με ένα μέσο όρο θετικό pitch, ας πούμε 5°, το length of pull θα ήταν π.χ. ως εξής: Πάνω μέρος του πέλματος 36,5 – μέση πέλματος 36 – κάτω μέρος του πέλματος 37.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/11/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    247
    duckaholic στις #413970

    Έχω εισάγει δύο φορές κυνηγετικό όπλο από Ε.Ε., μία από Κύπρο και μία από Ιταλία. Η διαδικασία έχει ως εξής: Πας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου, στο τμήμα ασφαλείας και τους ζητάς να σε ενημερώσουν για τα δικαιολογητικά που χρειάζεσαι για να εκδώσεις Άδεια Εισαγωγής Πυροβόλου Όπλου, και δεν είναι και λίγα. Είναι και λίγο μανίκι η συμπλήρωσή τους, γιατί ζητούν αναλυτικότατες πληροφορίες για το όπλο που θα εισαχθεί. Όταν τα μαζέψεις τους τα πηγαίνεις και αυτοί τα στέλνουν στο αρχηγείο για τα περαιτέρω. Ύστερα από ένα μήνα περίπου σε ειδοποιούν από την Γ.Α.Δ.Α. και πας και την παραλαμβάνεις. Μεταφράζεις ύστερα την άδεια εισαγωγής στη γλώσσα που σε ενδιαφέρει και την στέλνεις στον αποστολέα του όπλου. Αυτός ύστερα πρέπει να βγάλει άδεια εξαγωγής στην χώρα που βρίσκεται. Με τις δύο άδειες έτοιμες, το όπλο αποστέλλεται με ειδική εταιρεία που ειδικεύεται σε μεταφορές όπλων και κοστίζει κάμποσα χρήματα (π.χ. από Ιταλία, η φθηνότερη που βρήκα ήταν στα 400 ευρώ).

    Από Αμερική δεν έχω ιδέα τι απαιτείται, αν και φαντάζομαι ότι θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Όπως δεν ξέρω τι γίνεται αν το όπλο συνοδεύεται από τον νόμιμο κάτοχό του (αδελφός σου). Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας στην αστυνομία και να τους ρωτήσεις.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/11/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    247
    duckaholic στις #413140

    Sniper645 wrote:

    Δημητρης Benelli wrote:
    ενα ωραιο video απο τον δασκαλο , χαρακτηριστικο της τεχνικης maintended lead , αφιερωνεται σε οσους την γουσταρουν <iframe src=»https://www.facebook.com/video/embed?video_id=10151534102502363» width=»1280″ height=»720″ frameborder=»0″></iframe>

    Δημητρη δεν εμφανιζεται το link που εβαλες.

    http://s259.beta.photobucket.com/user/sniper645/media/FILE0029_zpsb5a9f4b2.mp4.html
    «Οι ερασιτέχνες έχτισαν την κιβωτό. Οι επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό».

    Kωστα το ανεβασε ο Cris Batha στο Facebook , εγω το βλεπω κανονικα , εχει ανεβασει και αλλα πολυ ωραια video , με τετοια καμερα , και μαλιστα σε ενα χαρακτηριστικα αναρωτιεται , οτιο νομιζε οτι ριχνει με pull away , αλλα τελικα ειδε οτι ριχνει με swing through ????? δεν ξερω αν καταλαβαινεις τι σημαινει αυτο ? οταν το γραφει ενας απο τους μεγαλυτερους δασκαλους στην σκοπευση ???

    Δεν σου κάνει εντύπωση πόσο ακομπλεξάριστοι είναι οι πραγματικά μεγάλοι δάσκαλοι, του βεληνεκούς του Yardley και του Batha; Όταν γράφουν στο facebook ή και σε άρθρα τους ότι “εδώ έκανα λάθος” ή ότι “αυτό το έχω ακόμα απορία” κλπ. Μάθημα για όλους μας.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/11/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    247
    duckaholic στις #413138

    Την Α5 την έπιασα κι εγώ στα χέρια μου προχθές. Πρώτη εντύπωση πολύ θετική. Το συνθετικό κοντάκι την αδικεί υπερβολικά. Κάτι δεν “κολλάει” στο μάτι.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/11/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    247
    duckaholic στις #413137

    Επειδή όπως έχω ξαναπεί, δεν το κατέχω το θέμα, είναι εύκολο να μου δώσετε κάποιες τεχνικές διευκρινήσεις?
    1. Πως διακρίνετε οπτικά το κάθε είδος σκόπευσης ; Δηλαδή ξεκινώ από την εικόνα που έχω όταν κλειδώσει το όπλο στο ζυγωματικό αλλά όμως βρίσκομαι ηδη πάνω στην σκοπευτική γραμμή του στοχου και εκείνη την στιγμή αρχίζω την κίνηση ……… και τότε ανάλογα που βρίσκετε το όπλο την στιγμή του κλειδώματος σε σχέση με τον στόχο …. χαρακτηρίζω την μέθοδο ? .Δηλαδή και για να γίνω κατανοητός .. αν κλειδώσω μπροστά από το στόχο είμαι στο MAINTAINED LEAD ενώ αν κλειδώσω πίσω του είμαι στο Swing-Τhrough ή Pull away ανάλογα?
    2. Αν η κίνηση μου είναι πλάγια και όχι παράλληλη με την τροχιά του στόχου ( Δηλαδή η κίνηση μου τέμνει την πορεία του στόχου … η μέθοδος χαρακτηρίζετε από την κίνηση της προβολής της κίνησης μου στην ευθεια της τροχιάς του στόχου?
    Και μια γενικής φύσεως ερώτηση .. Αν θεωρήσουμε ότι η θέση κλειδώματος του όπλου στο σώμα καθορίζεται από την κάθετη στο επίπεδο που δημιουργείται από την θέση τριών σημείων , την θέση των δυο ώμων και του ζυγωματικού …στο κυνήγι και όχι στο σκοπευτήριο .. το τι μέθοδο χρησιμοποιούμε δεν εξαρτάται από την θέση του πουλιού σε σχέση με την στιγμιαία θέση του σώματος ? Πχ. Αν είμαι στραμμένος ευθεία και το πουλί φύγει από την άκρη της αριστερής μου πλευράς … δεν θα κάνω υποχρεωτικά Swing-Τhrough ή Pull away Άλλο παράδειγμα Αν είμαι σε καρτερι με πλήρη ορατότητα 180ο και μπει πουλί από τα δεξιά … γιατί να αφήσω να περάσει από μπροστά μου και μετά να κάνω Swing-Τhrough ή Pull away και δεν κάνω MAINTAINED LEAD για να μην χάσω τον ( πολύτιμο… )χρόνο προσπέρασης ώστε να καταλήξω παλι στο ίδιο σημείο θα κατέληγα με MAINTAINED LEAD αν την έκανα εξ αρχής ?
    Τρίτο παράδειγμα και ακραίο … Αύγουστος με 6 μποφόρ τρυγόνι με τον αέρα στη πλάτη πάει με χίλια και απομακρύνεται . Καταλαβαίνω ότι σε λίγο βγαίνει εκτός δραστικού βεληνεκούς . Να βρω μπροστά του δεν γίνεται .Να το προσπεράσω ομαλά ,δεν έχω χρόνο… Υποχρεωτικά λοιπόν δεν θα κάνω ένα εξαιρετικά απότομο κα έντονο Pull away .. μήπως και το προλάβω ??
    Τελικά αυτό που θέλω να πω , είναι ότι αφού ,κατά την γνώμη μου, τελικά χρησιμοποιούμε και τις τρεις τεχνικές … ίσως και το Point Shooting .. σαν 4η μερικές φορές .. και αφού η κάθε μέθοδος χρησιμοποιείται ανάλογα με την κάθε στιγμή ,την κάθε περίπτωση και το κάθε εκαστοτε θήραμα ….. δεν είναι εξαιρετικά δογματικό κυνηγητικά να λέμε ότι κυνηγάμε μόνο με μια μέθοδο ???

     

    Θεωρητικά και πρακτικά έχεις απόλυτο δίκιο. Ειδικά στο κυνήγι. Εγώ έχω παρακολουθήσει από κοντά και πρωταθλητές σκοποβολής στο εξωτερικό, οι οποίοι ορκίζονται ότι κάνουν μία μόνο τεχνική, σε κάποιους δίσκους να χρησιμοποιούν μία εντελώς διαφορετική τεχνική. Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε επειδή είναι τόσο συγκεντρωμένοι στο δίσκο που δεν ασχολούνται με το τι κάνει το όπλο (αυτό είναι καλό) είτε επειδή έχουν συνυφάνει το όνομά τους με μία συγκεκριμένη τεχνική και την πουλούν σαν το νερό του Καματερού (αυτό είναι κακό) για να μην χαλάσει η μπίζνα.

    Όσν αφορά το σημείο αναφοράς για τις τεχνικές, αυτό είναι η στιγμή που κουμπώνει το όπλο στο μάγουλο και στον ώμο. Μην μπερδεύεσαι με το αν η επώμιση είναι κάθετη ή ελλειπτική, ή αν έχει το όπλο Χ ταχύτητα ή όχι. Έτσι κι αλλιώς, κάθε σκοπευτής ή κυνηγός φέρνει τις τεχνικές στα μέτρα που του ταιριάζουν.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/11/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    247
    duckaholic στις #412838

    duckaholic wrote:

    Δημητρης Benelli wrote:

    apopsis wrote:

    ALTAIR_LUSSO wrote:
    Εντάξει φίλε μου, καταλάβαμε, από κει που δεν μπορούσες να βαρέσεις τσίχλα πάνω από 20 μέτρα… (και καλά), τώρα παρουσιάζεσαι ως επαΐων της σκοποβολής και μάλιστα της …. Maintained Lead. Τόσο λατρεία στην Maintained Lead δεν έχουν και πολλοί εδώ μέσα. Μπαίνεις μόνο καθημερινά 3-5 τα ξημερώματα; Άλλη ώρα μπαίνεις να συζητήσουμε λίγο στο messenger? Να ανταλλάξουμε τηλέφωνα; Να πάμε ένα σκοπευτήριο να μου δείξεις αυτά που λες; Σοβαρά μιλάω.

    apopsis wrote:
    Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με οδήγησες στην Maintained Lead χωρίς καλά-καλά να το πείς (μάλλον εγώ χωρίς να το καταλάβω…), και σίγουρα δέν την διδάσκεις , και πολύ καλά κάνεις απο ότι καταλαβαίνω ως τώρα.…..

    … στο κάτω-κάτω αφού ο Λεωνίδας δεν την διδάσκει την Maintained Lead, έλα να μας την διδάξεις εσύ. http://www.youtube.com/user/AltairLusso

    Η δουλειά μου δυστυχώς είναι τέτοια που δέν ξέρω πότε είναι πρωί και πότε βράδυ. Τί να κάνω; Δέν θα πάμε στο σκοπευτήριο. Δέν θα αλλάξουμε τηλέφωνα. Μή μου λές να πάμε να αναμετρηθούμε. Δέν θα γίνει. Σε σέβομαι και σε εκτιμώ περισσότερο απο όσο φαντάζεσαι. Άν αναμετρηθούμε στα σημεία που λές, κανένας δέν θα κερδίσει. Αλλά μήν κάθεσαι και σκαλίζεις αν εγώ θέτω προβλήματα αβεβαιότητας για πάνω απο 20 ή 30μ. Αυτά μπορεί να είναι μια υπερβολή «μετριοφροσύνης» και τίποτε άλλο. Ξέρω πολύ καλά να βάζω σκάγια σε πουλιά στα 40-45μ. Πίστεψέ το. Η μόνη ίσως διαφωνία είναι στο «πώς»! Εγώ μπήκα με ένα προφίλ άσχετου.. Εσύ μπήκες με προφίλ expert.. φέρτα στη μέση και είσαι κοντά! Δέν είμαι κανένα παιδάκι. Πέρασα εδώ και 2 χρόνια τα 50! Την Maintained Lead ευχαρίστως να σας την διδάξω! Αμέσως στο επόμενο πόστ.

    οτι και να διδαξεις φιλε Χρηστο , αν δεν το μαθουμε μονοι μας δεν γινεται τιποτα , γνωμη μου και μπορει να ειναι λαθος φυσικα , ειναι οτι η καλυτερη τεχνικη για το κυνυγι ειναι το pull away , μπαινει φυσικα η προσκοπευση και ακολοθουμε και πιο ευκολα την τροχια του πουλιου , ο καθενας φυσικα ριχνει με τον τροπο του , σε ολα τα video με κυνυγι η sporting εχω δει , εφαρμοζεται κατα πολυ αυτη η τεχνικη , και μια ερωτηση για καποιον πιο ειδικο , η τεχνικη srteched away , πως ακριβως δουλευει ?

    Το «strech away» («τεντώνω» δηλαδή, έναντι του pull που σημαίνει «τραβάω»), είναι η ίδια τεχνική με την pull away, διατυπωμένη έτσι από τον Dan Carlisle και μετέπειτα και από τον πιο γνωστό μαθητή του και σκοπευτή παγκοσμίου επιπέδου, Anthony Matarese Jr., για να τονίσει την πολύ σταδιακή επιτάχυνση σε αντίθεση με το απότομο τράβηγμα του όπλου από το στόχο.

    αυτος ο Μatareze ειναι η αδυναμια μου στο sporting , αλλα και ο αλλος ο κορυφαιος ο αμερικανος ο Ziekenbaum , αν το εγραψα καλα τα ιδια διδασκει , χαρακτηριστικα λεει , connect and strech away , τονιζουν παντα ολοι το connect , τι να σημαινει αραγε και αυτο ????????? να δω επιτελους ποτε θα στην κανω , δεν υπαρχει κατι που δεν ξερεις ????????

    Φυσικά και υπάρχουν πολλά που δεν ξέρω, αλλά πάνω στη δουλειά μου μελετάω όσο πιο πολύ μπορώ.

    Connect, ε; Εγώ συνήθως μιλάω για “συνάντηση” ή “ραντεβού”. Μεγάλο πράγμα το connect. Αν και το έχω εξελίξει πολύ περισσότερο τώρα πια. Έχουμε ξεφύγει από τις τεχνικές φίλες μου. Τώρα εξερευνούμε πιο μυστικά μονοπάτια.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/11/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    247
    duckaholic στις #412826

    duckaholic wrote:
    Τα δύο δάχτυλα απόσταση μύτης – βάσης αντίχειρα δεν είναι ευαγγέλιο. Εάν έχεις κοντό λαιμό, δεν μπορούν να αποτελούν απόλυτο μπούσουλα μήκους. Επίσης εάν κρατάς το κεφάλι όρθιο και δεν το σπρώχνεις καθόλου μπροστά, είναι αδύνατον να έχεις αυτή την απόσταση με σωστό μήκος κοντακιού. Το length of pull αποφασίζεται βάσει πολλών παραμέτρων: Μήκος χεριών, μήκος λαιμού, σχήμα και γωνία λαβής, θέση κεφαλιού, σκοπευτική εφαρμογή, ρούχα και φυσικά προσωπικές προτιμήσεις. Πάντως άνδρα κανονικού αναστήματος και βάρους με 33 εκατοστά κοντάκι που να τον βολεύει κιόλας… Εγώ δεν έχω συναντήσει. Μία φωτογραφία από το πλάι με το όπλο επωμισμένο, θα βοηθούσε πολύ.

    Λεωνίδα, πές μου σε παρακαλώ, πέραν όλων αυτών που λές (και πολύ καλά κάνεις και τα λές) όταν το πέλμα τελικά πατήσει στον ώμο , αυτό πώς το εκφράζουμε; Πίεση 1kg ή 2kg, ή απλά αίσθηση «καλής επαφής»; Παρατηρώ ότι η διαφορά απο το να φοράω ένα πουκάμισο μέχρι πουκάμισο γιλέκο και τζάκετ δέν είναι παραπάνω απο 1 εκατοστό, άντε 1,2εκ. Οφείλω επίσης να αναφέρω ότι όταν επωμίζω αυτό που με νοιάζει είναι πρώτα πρώτα να φέρω το κοντάκι στο μάγουλο. Ποτέ δέν σφίγγω το πέλμα στον ώμο , απλά το αισθάνομαι να πατάει…

    Είδα τις φωτογραφίες. Δυστυχώς η φωτό που σε απεικονίζει δεν με βοηθάει. Πρέπει να είναι από την άλλη πλευρά. Θέλω να δω τη γωνία του σώματος, την θέση του ώμου σε σχέση με τον κορμό, την κλίση του κεφαλιού σε σχέση με τον κορμό και πάνω απ’ όλα την γωνία του δεξιού αγκώνα.

    Η πίεση στον ώμο πρέπει να είναι σφιχτή. Όσο πιο σφιχτά είναι το πέλμα στον ώμο, τόσο λιγότερο κλωτσάει το όπλο. Αρκεί το σφίξιμο του όπλου στον ώμο να μην προκαλεί ένταση στο σώμα και να μην κάνει την επώμιση και την κίνηση του σώματος άτσαλη και “κλειδωμένη”.

    Το μόνο που έγινε σαφές από την 1η φωτό, είναι ότι το πολύ μπροστινό πιάσιμο της πάπιας (αναγκαστικά), οδηγάει από μόνο του σε κοντύτερο κοντάκι από ότι θα ήταν ιδανικό.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/11/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    247
    duckaholic στις #412818

    apopsis wrote:

    ALTAIR_LUSSO wrote:
    Εντάξει φίλε μου, καταλάβαμε, από κει που δεν μπορούσες να βαρέσεις τσίχλα πάνω από 20 μέτρα… (και καλά), τώρα παρουσιάζεσαι ως επαΐων της σκοποβολής και μάλιστα της …. Maintained Lead. Τόσο λατρεία στην Maintained Lead δεν έχουν και πολλοί εδώ μέσα. Μπαίνεις μόνο καθημερινά 3-5 τα ξημερώματα; Άλλη ώρα μπαίνεις να συζητήσουμε λίγο στο messenger? Να ανταλλάξουμε τηλέφωνα; Να πάμε ένα σκοπευτήριο να μου δείξεις αυτά που λες; Σοβαρά μιλάω.

    apopsis wrote:
    Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με οδήγησες στην Maintained Lead χωρίς καλά-καλά να το πείς (μάλλον εγώ χωρίς να το καταλάβω…), και σίγουρα δέν την διδάσκεις , και πολύ καλά κάνεις απο ότι καταλαβαίνω ως τώρα.…..

    … στο κάτω-κάτω αφού ο Λεωνίδας δεν την διδάσκει την Maintained Lead, έλα να μας την διδάξεις εσύ. http://www.youtube.com/user/AltairLusso

    Η δουλειά μου δυστυχώς είναι τέτοια που δέν ξέρω πότε είναι πρωί και πότε βράδυ. Τί να κάνω; Δέν θα πάμε στο σκοπευτήριο. Δέν θα αλλάξουμε τηλέφωνα. Μή μου λές να πάμε να αναμετρηθούμε. Δέν θα γίνει. Σε σέβομαι και σε εκτιμώ περισσότερο απο όσο φαντάζεσαι. Άν αναμετρηθούμε στα σημεία που λές, κανένας δέν θα κερδίσει. Αλλά μήν κάθεσαι και σκαλίζεις αν εγώ θέτω προβλήματα αβεβαιότητας για πάνω απο 20 ή 30μ. Αυτά μπορεί να είναι μια υπερβολή «μετριοφροσύνης» και τίποτε άλλο. Ξέρω πολύ καλά να βάζω σκάγια σε πουλιά στα 40-45μ. Πίστεψέ το. Η μόνη ίσως διαφωνία είναι στο «πώς»! Εγώ μπήκα με ένα προφίλ άσχετου.. Εσύ μπήκες με προφίλ expert.. φέρτα στη μέση και είσαι κοντά! Δέν είμαι κανένα παιδάκι. Πέρασα εδώ και 2 χρόνια τα 50! Την Maintained Lead ευχαρίστως να σας την διδάξω! Αμέσως στο επόμενο πόστ.

    οτι και να διδαξεις φιλε Χρηστο , αν δεν το μαθουμε μονοι μας δεν γινεται τιποτα , γνωμη μου και μπορει να ειναι λαθος φυσικα , ειναι οτι η καλυτερη τεχνικη για το κυνυγι ειναι το pull away , μπαινει φυσικα η προσκοπευση και ακολοθουμε και πιο ευκολα την τροχια του πουλιου , ο καθενας φυσικα ριχνει με τον τροπο του , σε ολα τα video με κυνυγι η sporting εχω δει , εφαρμοζεται κατα πολυ αυτη η τεχνικη , και μια ερωτηση για καποιον πιο ειδικο , η τεχνικη srteched away , πως ακριβως δουλευει ?

    Το “strech away” (“τεντώνω” δηλαδή, έναντι του pull που σημαίνει “τραβάω”), είναι η ίδια τεχνική με την pull away, διατυπωμένη έτσι από τον Dan Carlisle και μετέπειτα και από τον πιο γνωστό μαθητή του και σκοπευτή παγκοσμίου επιπέδου, Anthony Matarese Jr., για να τονίσει την πολύ σταδιακή επιτάχυνση σε αντίθεση με το απότομο τράβηγμα του όπλου από το στόχο.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/11/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    247
    duckaholic στις #412654

    Δεν το περίμενα ότι κάποιος “απ΄έξω” θα εντόπιζε την μεγαλύτερη δυσκολία στη δουλειά μου…

    Πράγματι Βίκτωρα. Το λέω πάντα στους μαθητές μου. Η μεγαλύτερη δυσκολία δεν είναι να κάνουν αυτά που τους λέω, αλλά να αποδεχτούν ότι οοόλα αυτά που είχαν σκαρφιστεί μόνοι τους επί 5, 10 ή 20 χρόνια κυνηγετικής εμπειρίας, ήταν περιττά και λάθος. Το να καταλαβαίνεις μέσα σε 2 ώρες ότι επί Χ χρόνια ήσουν σε λάθος δρόμο, όταν το σωστό είναι τόσο απλό και αυτονόητο, στους περισσότερους κάθεται πολύ βαρύ.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/11/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    247
    duckaholic στις #412647

    Δεν το έγραψα κακοπροαίρετα… Κάθε άλλο. Έπρεπε να το είχες καταλάβει. Μου έδωσες λαβή για να σχολιάσω κάτι γενικό. Μην το παίρνεις προσωπικά. Το διευκρίνησα εξ’ αρχής ότι δεν είναι προσωπικό.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/11/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    247
    duckaholic στις #412639

    Φίλε μου, δεν είναι προσωπικό για σένα, αλλά αφού εσύ γράφεις και ασχολείσαι, εσύ θα τα ακούσεις. 🙂 Όλοι ψάχνουν για ασπιρίνες, ενώ θα έπρεπε να πάρουν αντιβίωση. Όλοι γυρεύουν τα τεχνάσματα που θα τους προσφέρουν λίγη παραπάνω ευτοχία. Μα το χέρι, μα το πόδι, μα η μύτη… Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλό. Θέλει ψάξιμο και απασχόληση το πράγμα, θυσίες και δουλειά, χωρίς δικαιολογίες ή τεχνάσματα και τρικάκια.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/11/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    247
    duckaholic στις #412631

    Είπε ο Gil Ash για τη μύτη και το κατάπιαμε χαπάκι. Εκτός από το ότι είναι συμβουλή για το σκοπευτήριο και συγκεκριμένα για το sporting, και δεν έχει εφαρμογή παντού και πάντα, είναι η συμβουλή ενός, που όποιος θέλει τον αποδέχεται, κρατώντας ή πετώντας ότι θεωρεί ότι του ταιριάζει ή όχι, ή τον απορρίπτει.

    Εγώ θα το θέσω αλλιώς, μήπως και σε ξεμπερδέψω. Ας μην μιλήσουμε για προσκόπευση αλλά για “σκοπευτική εικόνα”. Έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι ασχολούνται με την προσκόπευση, όταν αυτή είναι το τελευταίο που πρέπει να τους ενδιαφέρει. Η σκοπευτική εικόνα λοιπόν ως ορισμός, είναι η εικόνα όπλου – στόχου τη στιγμή που πρέπει να τραβηχτεί η σκανδάλη. Επειδή όμως δεν είναι μία δισδιάστατη εικόνα, αλλά μία τρισδιάστατη εικόνα (λόγω διόφθαλμης εστίασης)  ΣΥΝ δύο ταχύτητες, αυτή του στόχου και αυτή του όπλου, θα την περιγράψουμε ως μία “δυναμική εικόνα”. Βλέπεις πόσο φύγαμε από τον ορισμό της προσκόπευσης ήδη. Ακριβώς λοιπόν επειδή περιέχει υπερβολικά πολλά δεδομένα, που μόνο το υποσυνείδητο μπορεί να επεξεργαστεί (11 εκατομμύρια bits/second έναντι 40 bits/second του συνειδητού), άκου τι συμβαίνει: Η επώμιση εξελίσσεται με τέλειο τρόπο ώστε η κάννη να ευθγραμμιστεί αυτόματα με το σκοπεύον μάτι ενώ τα μάτια πασχίζουν ταυτόχρονα να εστιάσουν το στόχο. Τη στιγμή που τα μάτια θα εστιάσουν το στόχο, τότε “τρέχει ένα διαγνωστικό” στον εγκέφαλο, {πού είναι το όπλο και πού ο στόχος} και ανάλογα με την ταχύτητα και των δύο, δίνεται υποσυνείδητα μία εντολή στον εγκέφαλο να στείλει το όπλο (μέσω του έμφυτου της κατάδειξης) στο κατάλληλο σημείο. Ακριβώς επειδή αυτή η κίνηση βασίζεται από τη μία στη βεβαιότητα της τέλειας επώμισης και από την άλλη στις εντολές του υποσυνείδητου μέσω των δεδομένων των ματιών, ο χρόνος που σπαταλάται είναι ελάχιστος και η κίνηση αμελητέα, στέλνοντας το όπλο στη σκοπευτική εικόνα όπου θα τραβηχτεί αυτόματα (και υποσυνείδητα) η σκανδάλη.

    Πού κολλάει η μυτόγκα τώρα μέσα σ’ αυτή τη μαγεία του ανθρώπινου εγκεφάλου, ας μην το σχολιάσω καλύτερα.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/11/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    247
    duckaholic στις #412571

    Γιατί προσπαθούμε να πείσουμε κάποιον με το ζόρι για κάτι στο οποίο πιστεύει με τόση βεβαιότητα; Ας ρίξει ο καθένας με ότι καταλαβαίνει. Εγώ σε καραμπίνες δεν χρησιμοποιώ ποτέ κάτω από 71 εκατοστά και σε δίκαννο κάτω από 76. Έχω επιχειρήματα τα οποία και να τα αναλύσω, εδώ θα πάνε στο βρόντο. Έχω επίσης και μία πολύ ενδιαφέρουσα και εξακριβωμένη στατιστική για τα μήκη των καννών, αλλά αν γράψω γι αυτό, θα γίνει πόλεμος εδώ μέσα.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/11/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    247
    duckaholic στις #412473

    Αλλάζει αρκετά. Το καλύτερο είναι εφ’ όσον φτιάξεις ένα κοντάκι, να κάνεις ένα μικρό επιπλέον έξοδο και να του φιτάρεις 2 πέλματα, ένα κανονικό και ένα 5-8 χιλιοστά κοντύτερο για τον χειμώνα.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 243 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων